Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Μανώλης Γλυνός από Κω: “Η μεγάλη ανατροπή στην Περιφέρεια Ν.Α. έρχεται. Το κυρίαρχο για μένα η αγωνία για την επόμενη μέρα-Τείνουμε το χέρι & σε αυτούς που μας λασπώνουν”- Οι υποψήφιοι της Κω

Spread the love

Γιάννης Κιάρης  Χαρίκλεια Χριστοφή από Aegeanews.gr  (Κως)

Σε κλίμα διάχυτης αισιοδοξίας ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός, στο ξεν. Kos Aktis.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Νότιο Αιγαίο» παρουσίασε παράλληλα και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του στην Κω, οι οποίοι είναι οι: Νίκος Κανταρζής, Βασίλης Πίτσης, Διονυσία Κασιώτη, Νίκος Σοφός, Δημήτρης Κώστογλου, Σταύρος Φρούντζας, Χρυσούλα Κεφαλιανού, Αναστασία Παγώνη και Βασίλης Ραμπαούνης (οι δύο τελευταίοι λόγω απουσίας εκτός Κω δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην σημερινή συνέντευξη τύπου).

Όπως τόνισε ο κ. Γλυνός, είναι η έβδομη φορά που επισκέπτεται την Κω και δήλωσε πολύ αισιόδοξος από το κλίμα ανατροπής που βλέπει καθημερινά στη συναναστροφή του με τους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα πλοία της Συμμαχίας γεμίζουν καθημερινά από κόσμο».

Ο κ. Γλυνός τόνισε σε όλους τους τόνους (και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν) ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις παράταξη, στην οποία όμως συμμετέχουν μέλη από όλους τους κομματικούς και κοινωνικούς χώρους. Τα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο εκπροσωπούν όλο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα του δημοκρατικού τόξου, κάποια με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση και λειτουργία φορέων και του Α’ και του Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Έκανε λόγο για διχαστικές πρακτικές από την πλευρά της απερχόμενης Περιφερειακής αρχής ειδικά προς τους Δήμους, με τους οποίους – όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε – η Περιφέρεια δεν πρέπει να συναγωνίζεται αλλά να συνεργάζεται, τονίζοντας ότι αυτή θα είναι η προτεραιότητά του καταρτίζοντας το αναπτυξιακό πλάνο από την επόμενη μέρα της εκλογής του.

Σταχυολογώντας τα κυριότερα προβλήματα για την Κω, ανέφερε μεταξύ άλλων: Την μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό κυρίως στις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Παρασκευής, όπως και στα τεμένη,  την κάκιστη κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Σε ερώτησή μας για το πως επιμερίζει τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις αυτές και τι μερίδιο δίνει στην κυβέρνηση απάντησε ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει η Περιφέρεια ως συνδετικός κρίκος και «ομπρέλα».

Δεν είναι τυχαίο τόνισε ότι αμέσως μετά την εμφάνιση της παράταξής μας η απερχόμενη περιφερειακή αρχή ανακοίνωσε 500 προγραμματικές συμβάσεις χωρίς να έχει ξεκινήσει καμία και άρχισε να επισπεύδει διαδικασίες που θα έπρεπε να είχε ολοκληρώσει μέσα στη θητεία της χωρίς να κάνει τίποτα.

Επίσης, έκανε λόγο για διαφάνεια στη λειτουργία και άσκηση της πολιτικής, με στόχο τον σχηματισμό μιας ενιαίας νησιωτικής συνείδησης, η οποία θα φέρει και ένα μέλλον ευημερίας. Παράλληλα, ο κ. Γλυνός προειδοποίησε ότι οι χρηματοδοτήσεις θα πηγαίνουν στους άριστους και όχι στους αρεστούς.

Για μας δεν υπάρχει ανούσια αντιπαράθεση, καμία κόντρα, στόχο έχουμε την αυριανή μέρα. Ακόμα και με αυτούς που σήμερα μας λασπώνουνε εμείς θα τείνουμε το χέρι να συνεργαστούμε. Απευθυνόμαστε σε όλους τους συνετούς κατοίκους των νησιών μας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με αυτούς που του χρεώνουν στήριξη από συγκεκριμένους κομματικούς χώρους χωρίς να υπάρχει από κανέναν, τόνισε ότι αυτό οφείλεται στον πόλεμο «λάσπης» που δέχεται μέσω διαδικτύου που πάνε να τον πλήξουν σε σ’ αυτό το επίπεδο όπως και σε προσωπικό-οικογενειακό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και την ηπιότητα  του χαρακτήρα του προσπαθούν να την μετατρέψουν σε μειονέκτημα. Ο ίδιος όμως όπως τόνισε δεν θα τους ακολουθήσει και θα τους δώσει το χέρι για συνεργασία την επόμενη μέρα. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι τυχαίο που στη Ρόδο που ο κόσμος των γνωρίζει 20χρόνια από την ενασχόλησή του στα κοινά τον έβγαζε πάντα πρώτο σε σταυρούς, ενώ και η ανατροπή έχει ξεκινήσει από τη Ρόδο όπου έχει συντριπτική υπεροχή και συνεχίζεται στα υπόλοιπα νησιά των κυκλάδων και της Δωδεκανήσου μέσα από τις επαφές με φορείς, συλλόγους και πρόσωπα που έχει και θα έχει καθημερινά.

Απάντησε ακόμα σε σχετικό ερώτημα για τις Ευρωεκλογές ότι είναι υπέρ μιας δημοκρατικής ευρώπης με αφορμή την άνοδο της ακροδεξιάς που οφείλεται και το γεγονός ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις του. Ενώ για το γραφείο της Περιφέρειας για παρακολούθηση από πρώτο χέρι των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων τόνισε ότι αν υπάρχει θα το ενισχύσει ενώ αν δεν υπάρχει θα το στήσει και θα το προχωρήσει άμεσα.

SHARE
RELATED POSTS
Βουλευτές και «βολευτικές» δια-κρίσεις, του Γιάννη Πανούση
Εσύ είσαι το Κεφάλαιο, του Ηλία Καραβόλια
Η μοναδική συνέντευξη του Κωστή Στεφανόπουλου σε 10χρονο μαθητή, Αθήνα 2005

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.