Πόρτα στην Πολιτική

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο δρόμος για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη περνάει μέσα από την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας»

Spread the love

 

Στην κλειστή συνάντηση εργασίας για την παρουσίαση και τον σχολιασμό των ευρημάτων και των συμπερασμάτων που προκύπτουν από την έρευνα της διαΝΕΟσις για τον Τουρισμό Τρίτης Ηλικίας και τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, καταθέτοντας το σχεδιασμό του Υπουργείου για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας συνδέεται με την επένδυση στην ποιότητα, την πρόταξη των ποιοτικών στοιχείων στον τουρισμό, την αύξηση των εσόδων, τη δημιουργία ενός νέου και ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Αναφέρθηκε στη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα διευκολύνει επενδυτικές και επιχειρηματικές προσπάθειες στον τομέα του τουρισμού υγείας με αιχμή του δόρατος χωρικές συγκεντρώσεις, μέσα στις οποίες  θα μπορούν να αναπτυχθούν δομές παροχής υπηρεσιών υγείας σε συνδυασμό με  καταλύματα και άλλες εγκαταστάσεις γύρω από τον τουρισμό υγείας.

Τόνισε ότι οι μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στον τουρισμό υγείας ή στον ιαματικό τουρισμό θα πρέπει να εντάσσονται στις στρατηγικές επενδύσεις προκειμένου να προχωρούν με ταχύτητα και ευελιξία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη πρόβλεψης σε χωροταξικά σχέδια του τουρισμού, που θα έχουν αναφορά σε επενδυτικές πρωτοβουλίες σε περιφερειακό αλλά και τοπικό επίπεδο.

Επεσήμανε ότι μια σημαντική πρόκληση για τη χώρα είναι η ύπαρξη χωροταξικών θυλάκων όπου θα αναπτύσσονται  επενδύσεις και υποδομές για τον τουρισμό υγείας, σύμφωνα με τις καλές πρακτικές του εξωτερικού.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση και ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί, στη διασφάλιση της  ποιότητας και της πιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε ζητήματα που αφορούν  στην ασφάλεια και τις προδιαγραφές των υποδομών.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού επισήμανε, επίσης, ότι υπάρχει προοπτική διαμόρφωσης Cluster συνεργασιών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μέσα από αυτά τα σχήματα θα προκύπτει η διαμόρφωση τουριστικών πακέτων και συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαμονής, της εστίασης αλλά και των υπηρεσιών υγείας.

Επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει στόχευση σε συγκεκριμένες αγορές για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία, οι Σκανδιναβικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής, παράλληλα με την  υπογραφή διακρατικών συμφωνιών και συμβάσεων συνεργασίας με Ασφαλιστικά Ταμεία του εξωτερικού.

SHARE
RELATED POSTS
Μέτρα για το προσφυγικό από την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό
Υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Αθηναίων ο Παύλος Γερουλάνος
Η αποτυχία της ΝΔ με μία λέξη: Μόρια, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.