Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Μαγικά Χριστούγεννα στα Εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία”

Spread the love

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ

ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Θεατρικές Παραστάσεις – 

Γιορτινές Μελωδίες , Χορογραφίες και

Χριστουγεννιάτικο BAZAAR

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου των εκπαιδευτηρίων, «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις». Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν ονειρικές μελωδίες, εμπνευσμένες θεατρικές παραστάσεις, μοναδικές χορογραφίες και χριστουγεννιάτικο Bazaar με προϊόντα φτιαγμένα από τις μαθήτριες και τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων. Γονείς, συγγενείς, μαθητές και φίλοι του σχολείου επισκέφθηκαν και συμμετείχαν στο πλούσιο πρόγραμμα που είχε διαμορφωθεί ειδικά για αυτή την ημέρα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη θεατρική παράσταση του Νηπιαγωγείου των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», «Τα δώρα». Μια περιβαλλοντική χριστουγεννιάτικη σύνθεση, σε σενάριο και σκηνοθεσία της κ. Βούλας Μαράντου, που βασίστηκε στα όνειρα, τις ιδέες και τις σκέψεις που εμπνεύστηκαν οι ίδιοι οι μαθητές. Η ζωντάνια και ο ενθουσιασμός των μικρών μαθητών ταξίδεψαν το κοινό, που τους καταχειροκρότησε.

Στη συνέχεια, η παιδική ορχήστρα και χορωδία του Δημοτικού, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Χατζή, έδωσαν χρώμα και ρυθμό στη γιορτινή ατμόσφαιρα, τραγουδώντας γλυκές μελωδίες. Κατόπιν, ακολούθησαν τα χορευτικά σύνολα του σχολείου. Ο αθλητικός χορός υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίας Λεβέντη και το μπαλέτο και η “jazz” υπό τη διεύθυνση της κ. Ναταλί Σέρβου, έδωσαν το δικό τους χριστουγεννιάτικο χρώμα στη γιορτινή εκδήλωση. 

Τη γιορτινή ατμόσφαιρα συμπλήρωσε η θεατρική παράσταση της Α’ και Β’ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», «Το πάπλωμα της αγάπης», υπό τη σκηνοθετική εμψύχωση της κ. Ρένας Ορφανού.  Η ξεχωριστή αυτή θεατρική ιστορία αποτελεί διασκευή της Μαρίας Κίτρα στο γνωστό βιβλίο «Το δώρο της Παπλωματούς» του Τζεφ Μπριμπό. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού, καθήλωσαν το κοινό και ταξίδεψαν τους θεατές στον κόσμο της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης, Χριστούγεννα στα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», πραγματοποιήθηκε από την κ. Ειρήνη Χατζηφούντα. 

Παράλληλα με το πρόγραμμα των παραστάσεων, εξελισσόταν το δημιουργικό  χριστουγεννιάτικο Βazaar. Οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου διοργάνωσαν με πολλή αγάπη ένα μοναδικό Bazaar με ποικίλες πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Δημιουργικά επιτραπέζια παιχνίδια, κεραμικά, ρολόγια, ξύλινα διακοσμητικά, σβούρες, φωτιζόμενα δεντράκια και γεωπίνακες, εξέφρασαν τη φαντασία κάθε μαθητή. Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα συμπλήρωσαν τα γευστικά εδέσματα φτιαγμένα από τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και το Χριστουγεννιάτικο πιάτο από τη Chef του εστιατορίου “Rest Point” του σχολείου, που προσφερόταν από τους γιορτινά στολισμένους πάγκους του Βazaar. 

Τα έσοδα από το φετινό Χριστουγεννιάτικο Bazaar θα διατεθούν για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη στήριξη του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ». 

Τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ευχαριστούν θερμά τον κ. Βασίλη Βαγιανάκη για την εκτύπωση και πλαστικοποίηση των καρτών για τα δημιουργικά παιχνίδια της Α’ Δημοτικού «Παίζοντας με του μύθους» και της Ε’ Δημοτικού “Goldfish Memory”. Επίσης, τα εκπαιδευτήρια ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον κ. Πέτρο Κύρκο για την προσφορά των ξύλινων επιπέδων του παιχνιδιού της ΣΤ’ Δημοτικού, «Δημιουργικός Γεωπίνακας».

SHARE
RELATED POSTS
Το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στη Στρογγύλη (εικόνες), ένα λιτό κόσμημα της Ορθοδοξίας-6 Δεκ, γιορτάζουν το Ναυτικό, Λιμενικό και οι Έμποροι
Γ.Ν.Ρόδου: Αναστέλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω covid-19-Πού θα γίνονται οι αιμοληψίες
Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος: συνάντηση με Γερουσιαστή Λ.Ραπτάκη: “Γέφυρα Ανθρώπων και Πολιτισμών στον Παγκόσμιο Χάρτη η Ρόδος”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.