Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Μαίρη Μοσχή, Επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο: “θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να φανώ αντάξια της αποστολής μου’’

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, «Πηγές Καλλιθέας»

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

 

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Αυστρίας στη Ρόδο, με δικαιοδοσία σε όλη τη Δωδεκάνησο. Επίτιμη Πρόξενος είναι η κυρία Μαίρη Μοσχή από τη Ρόδο. Η επίσημη τελετή έλαβε χώρα στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Το απόγευμα της ίδια ημέρας ετελέσθη ο αγιασμός στο χώρο του Προξενείου, παρουσία της Εξοχότητας  Πρέσβη της Αυστρίας κυρίας Andrea Ikić-Böhm και του Αιδεσιμότατου πατήρ των Γερμανόφωνων καθολικών Msgr. Hans Brabeck. Στην τελετή παρευρέθηκαν  ο Δήμαρχος, ο Στρατηγός, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Ευλαβέστατος πατέρας Γεράσιμος εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου, φορείς, αρχές, υπηρεσίες και ενώσεις του νησιού, τα ΜΜΕ, καθώς και πλήθος κόσμου, που κόσμησε με την παρουσία του την εκδήλωση αυτή. Η βραδιά έκλεισε με το εξαιρετικό Ελληνοαυστριακο πιανιστικό ντουέτο Χρήστος Μάραντος και Harald Ossberger σε μια συναυλία σύγχρονης μουσικής με έργα πιάνου για τέσσερα χέρια.

Η Επιτροπή Ρόδου του Συλλόγου υποτροφιών «Δωδεκανησιακή Μέλισσα», με επιστολή της, συγχαίρει θερμά την αντιπρόεδρό της κα Μαίρη Μοσχή για την ανάληψη των καθηκόντων της ως Επιτίμου Προξένου της Αυστρίας στη Ρόδο. Για όσους  γνωρίζουν την κυρία Μοσχή, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο, θεωρείται άριστη επιλογή της κυβέρνησης της Αυστρίας, η ανάθεση της ευθύνης, της λειτουργίας του εδώ Προξενείου της Αυστρίας  στο πρόσωπό της, διαδεχόμενη τον εκλιπόντα δικηγόρο, Σάββα Παπαγεωργίου. Η κα Μοσχή με τις σπουδές της και την επαγγελματική της πορεία, έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα που την έκαναν να ξεχωρίσει ως επαγγελματίας του τουριστικού τομέα στην Γερμανία και την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η κοινωνική της δράση είναι πολύ σημαντική. Παραλλήλως με τις επαγγελματικές και οικογενειακές της υποχρεώσεις, έχει αναπτύξει  αξιοπρόσεκτη  δράση  στον εθελοντισμό, ως μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ογκολογικού Νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι» της Αττικής και ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου υποτροφιών «Δωδεκανησιακή Μέλισσα». Η Επιτροπή Ρόδου της Δωδεκανησιακής Μέλισσας  εύχεται στο άξιο μέλος της διοίκησης του Συλλόγου, καλή δύναμη και επιτυχία στα καθήκοντα  που  της  έχει εμπιστευθεί η Αυστρία,  χώρα φίλη της Ελλάδας και σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΔΣ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας στην Αθήνα εύχεται από καρδιάς στην Πρόξενο κυρία Μαίρη Μοσχή καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Η επαναλειτουργία του Επίτιμου Προξενείου της Αυστρίας στη Ρόδο είναι πολύ σημαντικό γεγονός καθώς θα βοηθήσει στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών. Η Πρέσβης της Αυστρίας κυρία Andrea Ikić-Böhm στην ομιλία της αναφέρει:

‘’Η Ρόδος και ολόκληρη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν αποτελούν μόνο την πατρίδα πολλών Αυστριακών που έχουν επιλέξει να ζουν στην Ελλάδα. Μετά την Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου αποτελεί και τον πιο δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό των Αυστριακών. Ο αριθμός ων Αυστριακών που επισκέπτονται την Ελλάδα για διακοπές αυξάνεται ολοένα και περισσότερο – το προηγούμενο έτος ανήλθε σε πάνω από μισό εκατομμύριο. Μάλλον δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη πτήση τσάρτερ με προορισμό τη Ρόδο ήταν από τη Βιέννη και ευχαριστώ τη Ρόδο για τη θερμή υποδοχή μετά μουσικής που επεφύλαξε στους Αυστριακούς τουρίστες. Αυστριακοί υπήκοοι απευθύνονται ολοένα και συχνότερα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης προξενικής φύσεως, είτε πρόκειται για μια απώλεια διαβατηρίου, είτε για μια περίπτωση ασθένειας ή θανάτου, στην πλησιέστερη Αυστριακή αντιπροσωπεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούμε να βοηθήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά μόνο, εάν υπάρχει και κάποιος επιτόπου που λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και διαθέτει τις απαραίτητες επαφές προς τις τοπικές αρχές. Η κυρία Μαρία Φιρογλάνη-Μοσχή έχει ήδη αποδείξει σε αρκετές περιπτώσεις την ιδιαίτερη καταλληλότητά της για τον ρόλο αυτό’’.

‘’Σας ευχαριστώ θερμά και θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να φανώ αντάξια της αποστολής μου’’

Μαίρη Μοσχή

Επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο

SHARE
RELATED POSTS
“Ρόδος Δύναμη Πολιτών”: Ανακοίνωση 15 νέων υποψηφίων με τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκου
Στο Επικρατείας της “Δημιουργίας Ξανά” η Κική Τσακίρη
Γιατί αξίζει να έρθεις στην Τήλο!, της Μαρίας Καμμά (Δήμαρχος Τήλου) [89 φωτογραφίες]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.