Πόρτα στην Πολιτική

Μίχου (Κομισιόν): «Δεν έχουμε πειστεί πως ο νόμος θα είναι αποτελεσματικός”, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love
  • 4
    Shares

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων)

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΤ: για το «άδειασμα» Π. Μίχου, Γενικής Διευθύντριας του Τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, στον Χρυσοχοΐδη:

 

 Αν δεν επρόκειτο για τόσο σοβαρό ζήτημα, αν δεν αφορούσε τις ζωές ανυπεράσπιστων ανθρώπων, θα μπορούσε να είναι και παραλλαγή του γνωστού ανεκδότου: “Αυτές είναι οι απόψεις μου. Κι αν δε σας αρέσουν, έχω κι άλλες”.

Σήμερα, στην ερώτησή μου προς τη Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, η κυρία Παρασκευή Μίχου ανέκρουσε ολοκληρωτικά πρύμναν. Ήταν που ήταν μεσοβέζικη η τοποθέτηση – νωρίτερα – του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τα “ναι-μεν-αλλά” του έμπειρου πολιτικού, ακολούθησε και η απάντηση της κυρίας Μίχου για να τον αποτελειώσει.

“Η Κομισιόν λειτούργησε συμβουλευτικά στη νομολογία όπως και σε αυτές της προηγούμενες κυβέρνησης, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πιο αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης του προσφυγικού / μεταναστευτικού, χωρίς παράλληλα να ζημιώνονται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο”, είπε.

Για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται “σε διαδικασία εξέτασης του νόμου”, που δημοσιεύτηκε την πρώτη Νοεμβρίου.

Και για φινάλε μας κράτησε την είδηση: «Δεν έχω πειστεί πως θα είναι αποτελεσματικός, αλλά θα επανέλθουμε στο θέμα και θα το ξανασυζητήσουμε»…

Δεν έχει πειστεί η Κομισιόν για την αποτελεσματικότητα του νόμου για το προσφυγικό. Αυτό δεν την εμπόδισε να τον ψηφίσει. Γιατί, το επείγον του πράγματος είναι να κατευνάσουμε τις ακροδεξιές κραυγές των εταίρων μας. Κανείς δε θα μπορούσε να το κάνει περισσότερο σαφές, από τους ίδιους τους νομοθέτες του.

Το ποιος αδειάζει ποιον και γιατί, είναι εσωτερικό ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας και θα μπορούσε να μη μας αφορά καθόλου. Μας αφορά πολύ, γιατί αγγίζει ένα νομοθέτημα που παρουσιάστηκε ως πανάκεια και πολύ γρήγορα μεταλλάχτηκε σε επιδημία. Αποσύρετέ το! Προτού καταλήξει σε πανδημία…

Βρυξέλλες– 6 Νοεμβρίου 2019

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

  • 4
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Σε debate προσκαλεί τους υποψήφιους περιφερειάρχες ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος
«Κ.Αλ.Ο.» μπήκε το νέο έτος για την Δωδεκάνησο. Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και στη Ρόδο
1η Φεβρουαρίου ζητεί εκλογές ο Σταύρος μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.