Πόρτα στην Πολιτική

Οι ερασιτέχνες πολιτικοί και τα πολιτικά γραφεία, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Το Ποτάμι δραστηριοποιείται πολύ στο διαδίκτυο. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι όμως που δεν μπορούν να το διαχειριστούν, πώς θα σας βρουν; Δεν έπρεπε να έχετε ένα εκλογικό γραφείο;»

Ελένη Γλεντή – Ίριδα tv

«Είπατε ότι δεν είστε επαγγελματίες πολιτικοί. Δηλαδή εσείς είστε ερασιτέχνες;»

( ερώτηση συνομιλητή από το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό πάνελ του tv kosmos).

 

1. Το Ποτάμι δεν διαθέτει εκλογικά γραφεία για δυο λόγους:

α) δεν έχει χρήματα,

β) δεν θα διέθετε χρήματα,

γ) τα πολιτικά γραφεία είναι για να προωθούν τα ρουσφέτια. Ή για να είμαι σαφέστερη ΚΑΙ τα ρουσφέτια. Είναι ΚΑΙ χώρος αλίευσης ψηφοφόρων. Για μένα ο πολίτης είναι πολίτης και όχι δεξαμενή σταυρών. 

Στο Ποτάμι τα πολιτικά μας γραφεία είναι ο δρόμος, η πιάτσα, η αγορά και ο πολίτης που θέλει να μας γνωρίσει στην απλότητά μας, στην αλήθεια μας και όχι πίσω από τα γραφεία μας. Και αυτό προσπαθώ να κάνω τούτες τις λίγες μέρες που απόμειναν μέχρι τις εκλογές. Να συναντήσω ανθρώπους και να μιλήσω μαζί τους. Σαν τον Μάκη που συνάντησα χθες έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδ/σου και μου είπε: «Είμαι αναποφάσιστος. Θέλω να μην χάσω το σπίτι μου και να μου πεις τι θα κάνω με τα χρέη μου. Και θέλω να δουλεύω». Θα τα καταφέρω να περπατήσω χωριό-χωριό από την Ν. Ρόδο μέχρι τα δρομάκια των Λειψών και της Καρπάθου για να ακούσω τους ανθρώπους; Αν όχι τώρα, το χρωστώ μετά. Γιατί η Δωδ/σος πρέπει να έχει τη δική της φωνή με το ΠΟΤΑΜΙ στο κοινοβούλιο. 

Άλλωστε, τραπεζάκια του Ποταμιού θα υπάρχουν στην πόλη της Ρόδου και όπου αλλού επιτρέπει ο κάθε δήμος για να γνωρίσει τους υποψηφίους και να προμηθευτεί το έντυπο υλικό μας. Λιγοστό μεν συγκριτικά με των υπόλοιπων κομμάτων, αλλά υπάρχει.

 

2. Αν είναι μομφή για μερικούς ότι το Ποτάμι διαθέτει ερασιτέχνες πολιτικούς, για μας είναι τιμή. Ναι, είμαστε ερασιτέχνες πολιτικοί που θέλουμε ΚΑΙ την βουλευτική ασυλία να καταργήσουμε ΚΑΙ καταφέραμε να δώσαμε κίνητρο στους νέους για να επιστρέψουν στα κοινά (παρ΄όλο που η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ με την … «δημοκρατικότητά» τους πέταξαν έξω από το δικαίωμα ψήφου 120.000 δεκαοκτάχρονους) ΚΑΙ χαλάμε την πιάτσα γιατί δεν θέλουμε εξουσία, αλλά υγιές μέλλον για την χώρα μας. Η δική μας πολιτική είναι διαφορετική από ό,τι ξέρεις. Είναι η Πολιτική των νέων που θέλουν καθαρή σκέψη, κριτικό πνεύμα και φρέσκο αέρα.

Και να σου θυμίσω πως τον κόσμο άλλαξαν οι ερασιτέχνες κάθε είδους. Όσοι παθιάστηκαν με μια ιδέα και μάτωσαν γι’αυτήν.

 

Υγ: Με εντυπωσίασε αυτό που άκουσα από κανα δυο φίλους που με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου ως βουλευτή Δωδ/σου με το ΠΟΤΑΜΙ , μου είπαν: «Χαρά στο κουράγιο σου. Όσοι κατεβαίνετε τώρα, είστε το λιγότερο γενναίοι». Ένας φίλος γελοιογράφος, ο Μιχάλης ο Κουντούρης πριν από χρόνια μου είχε πει για την δουλειά του “Είμαστε οι τρελλοί του βασιλιά”. Ε, εμείς ίσως να είμαστε οι τρελλοί της Πολιτικής. Δεν είναι και λίγο να συγκρούεσαι με το παλιό κάθεστως – που λέει ο φίλος μου ο ιταλός- τούτες τις εποχές. Κάποιοι πρέπει να βάλουν πλάτη για ν’αλλάξει το φαιδρό.

 

 

Τζίνα Δαβιλά

 

.jpg

SHARE
RELATED POSTS
Οι ζαρντινιέρες, του ΚΥΡ
Επτά σημεία με τα οποία αναγεννάται η Ελληνική Οικονομία, του Σπύρου Ταλιαδούρου
Μια οικογενειακή ιστορία και η Camera obscura* (*σκοτεινός θάλαμος), του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.