Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Μέτρα για να απολαύσετε το Thanksgiving, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς και οδικώς τις επόμενες μέρες για να περάσουν το Thanksgiving με τους δικούς τους, αυτή την Πέμπτη.

Ισως ο αριθμός αυτών που θα ταξιδέψουν να μην είναι τόσο μεγάλος, όπως πριν τον Covid-19, αλλά υπολογίζεται ότι θα πλησιάσει τον αριθμό εκείνο.

(Το 2019 ταξίδευσαν 55,3 εκατ. και το 2020 50,6 εκατομμύρια).

Το Thanksgiving είναι η μεγάλη αμερικανική γιορτή, είναι η γιορτή που έχει καθιερωθεί να την περνούν μαζί τα μέλη των οικογενειών και οι φίλοι τους.

Για κάποιον που δεν ζει στις ΗΠΑ, πιθανόν να μην μπορεί να καταλάβει τη σημασία της γιορτής αυτής και την έννοιά της. Το τι θα πει να αφιερώνεται μια ημέρα του χρόνου για ευχαριστίες στον Θεό.

Ευχαριστίες για τα μικρά και τα μεγάλα. Ευχαριστίες για τη χώρα. Ευχαριστίες για την οικογένεια. Ευχαριστίες για την ίδια την ζωή.

Το περσινό Thanksgiving, ήταν το Thanksgiving του κορωνοϊού. Με χωρισμένες οικογένειες. Με οικογένειες που είχαν ασθενείς στο νοσοκομείο. Με οικογένειες που πενθούσαν.

Τα σκίαζε ο φόβος της πανδημίας.

Φέτος φαίνεται ότι θα είναι διαφορετικά. Σχεδόν ομαλά.

Και μάλιστα πιθανόν ακόμα πιο γιορτινά, αφού χάθηκε η περσινή μέρα.

Μπορεί αυτό το Thanksgiving να μοιάζει με κανονικό. Είναι όμως;

Δυστυχώς δεν είναι. Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται ξανά επικίνδυνα καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του Thanksgiving και των Χριστουγέννων. Και μάλιστα αυξάνουν και στο βορειοανατολικό μέρος της χώρας. Ετσι, για μία ακόμη φορά οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Προσκαλείτε στα σπίτια σας για το Thanksgiving μόνον εμβολιασμένους και μάλιστα αν είναι δυνατόν μόνον αυτούς που έκαναν και το 3ο εμβόλιο, το ενισχυτικό. Να έχετε το θάρρος και την υπευθυνότητα να τους ρωτάτε», λένε, «κι αν δεν είναι, να μην τους καλείτε», προσθέτουν.

«Για να προστατεύσετε τις οικογένειές σας, και κυρίως τους ηλικιωμένους ανάμεσά σας, τους φίλους σας, αλλά και εσάς τους ίδιους».

Δεν είναι εύκολο να το πει αυτό κανείς σε δικούς του ανθρώπους.

Ομως τουλάχιστον ας αναγκάζουμε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι να φοράνε τη μάσκα.

Για να περάστε άνετα, χωρίς τον φόβο να κολλήσετε. Για να μπορέσετε να  απολαύστε το Thanksgiving.

SHARE
RELATED POSTS
Νταβατζής, όχι πελάτης, του Δημήτρη Κατσούλα
Κάνουν ήρωα τον Βαξεβάνη, του Γιώργου Αρκουλή
llll.png
Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης και οι γιαγιάδες, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.