Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Μάργκαρετ (Χίλντα) Θάτσερ: η Σιδηρά Κυρία γεννημένη για την Πολιτική Αρένα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

 

Πόσο τελικά είμαστε οι μέρες, οι ώρες, ο χρόνος και ο τόπος που έχουμε γεννηθεί; Υπάρχει σχέση ουρανού και ψυχής, πλανητών και χαρακτήρα; Μια λοξή ματιά στα προσωπικά στοιχεία γέννησης της Μάργκαρετ Θάτσερ,  ίσως λύσει απορίες, ίσως και τις κάνει περισσότερο περίπλοκες. Ωστόσο, όσο και αν αμφισβητηθεί ορθολογιστικά μια τέτοια προσέγγιση, το αδιαμφισβήτητο είναι πως η Μάργκαρετ Θάτσερ ως προσωπικότητα έγραψε τη δική της ιστορία, σε κάποιους εξαιρετικά μισητή, σε όλους, όμως, ανεξαιρέτως ως προσωπικότητα τεράστιου πολιτικού μεγέθους. Εξού ως συνώνυμο του αυταρχισμού ο όρος “θατσερισμός”.  Δεν είναι και λίγο…

Μάργκαρετ (Χίλντα) Θάτσερ:

Ημερομηνία Γέννησης: 13.10.1925

Τόπος γέννησης: Γκράντχαμ, Αγγλία

Πορεία Ζωής: Πολιτική Αρένα

Μια τόσο έντονη προσωπικότητα, όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, δεν θα μπορούσε παρά να έχει και ένα αρκετά ενδιαφέρον ωροσκόπιο. Οι θέσεις των πλανητών κατά την γέννησή της «σιδηράς κυρίας» σηματοδοτούσαν, ήδη, μια σπουδαία πολιτικό, έναν άνθρωπο που δεν θα δεχόταν μύγα στο σπαθί του.

Γεννημένη στο ζώδιο του Ζυγού, με αέρινα και με φλογερά στοιχεία να τονίζουν την δυναμικότητά της και με σελήνη στον Λέοντα, δεν θα μπορούσε παρά να δηλώνει την παρουσία της με δραματικότητα και ακτινοβολία.

Ο Ήλιος στον 11ο Οίκο σηματοδοτεί την ηγετική της φύση.

Το Μεσουράνημα (medium coeli) ή αλλιώς Ζενίθ της στην Παρθένο, η στιγμή όπου το άτομο αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως ολοκληρωμένη προσωπικότητα, χαρακτηρίζεται από την μεθοδικότητα και το πάθος της για οργάνωση. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία είναι κάτι παραπάνω από μια απλή δουλειά, αποτελεί αυτοεκπλήρωση.

Ο Ποσειδώνας στο ζώδιο του Λέοντα της έδωσε τα εφόδια για να προκαλέσει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που έβλεπαν οι Άγγλοι την πατρίδα τους.

Ο Πλούτωνας στον Καρκίνο φώναζε: «Θα ξανακάνουμε την πατρίδα μας δύναμη!».

Το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα, θέση που κάνει αντιπαραθέσεις και αντιπάθειες αισθητές, υποδήλωνε μια ακραία προσέγγιση της εξουσίας, μια φωνή που έλεγε δυνατά πως για να επιζήσει κανείς πρέπει να μείνει πιστός στην οικογένεια και στην πατρίδα. Άν ο James Bond είχε ωροσκόπιο, τότε αυτή θα ήταν και η δική του χαρακτηριστική όψη.

Το δύσκολο έργο που είχε αναλάβει η Μάργκαρετ Θάτσερ σε συνδυασμό με τον αυστηρό της χαρακτήρα, φαίνεται πως ήταν και η πηγή ενέργειάς της. Έβρισκε τον εαυτό της μόνο σε μια πολιτική αρένα που θα πήγαινε κόντρα σε ό,τι έλεγε και που με πύρινη γλώσσα θα άλλαζε για πάντα το μέλλον του αγγλικού λαού.

 

SHARE
RELATED POSTS
Alexandra Karakopoulou - Zisser
Νέα Σελήνη – Νέα χρονιά, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Μια έντονη Πανσέληνος, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Αντζελίνα Τζολί: η Σύγχρονη Αμαζόνα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.