Πόρτα στην Πολιτική

Λίνα Μενδώνη, μιλάει λίγο και πράττει περισσότερο, του Πάνου Μπιτσαξή

Η Λινα Μενδώνη είναι παλιά γνώριμη από το ΠΑΣΟΚ. Είμασταν αμφότεροι γενικοί γραμματείς στη κυβέρνηση Παπανδρέου. Σήμερα είναι υπουργός της Νέας Δημοκρατίας. Η πολιτική κινητικότητα ικανών ανθρώπων είναι χρήσιμη για το τόπο. Άλλωστε όπως είπε και ο φίλος Οδυσσέας, ο Αρκάς, γυρνάς δεξιά γυρνάς αριστερά μόνο ΠΑΣΟΚ βλέπεις. Το ότι εγώ έχω δυσανεξία με «βαριές » μετατοπίσεις είναι μάλλον αταβιστικό σύνδρομο. Η δικιά μου μετατόπιση προς το Ποτάμι ήταν πιο ελαφριά και είχε πολιτική και ουσιαστική βάση. Δεν γούσταρα καθόλου τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση Σαμαρά. Επί κυβερνήσεως Παπαδήμου με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ κόντεψα να βγάλω φλύκταινες. Ήταν όμως πραγματικά κρίσιμες ώρες. Τότε μεγάλο μέρος της διακυβέρνησης το σήκωναν de facto οι γενικοί γραμματείς. Έτσι πέρασα ένα εφιαλτικό εξάμηνο. Όταν ξεκαθάρισε το σκηνικό με το Σαμαρά, όπου φύγει φύγει. Δεν περίμενα ούτε μια μέρα. Δεν κρίνω τις στάσεις, ούτε λέω κάτι για τη Λινα και πολλούς άλλους. Ο καθένας έχει την άποψη του και είναι απολύτως θεμιτή. Σε δημοκρατία ζούμε, όχι σε στρατόπεδα.

• Σήμερα βλέπω πως η Λίνα δείχνει τα σπάνια χαρίσματα της. Μιλάει λίγο και πράττει περισσότερο. Πήγε στη Λέρο, τη ξεχασμένη Λέρο, και ξεδίπλωσε ένα σπουδαίο πρόγραμμα διάσωσης της άγνωστης ευρύτερα πολιτιστικής κληρονομιάς της ώστε να γίνει πόλος έλξης ιστορικού τουρισμού. Το έκανε δε, εν μέσω κορωνοϊού, γιατί γνωρίζει ότι αυτά θέλουν χρόνο. Δεν μπορούν να γίνουν αμέσως. Η πολιτική στα καθέκαστα είναι πράξη δεν είναι λόγια. Η Λινα Μενδώνη με τη πείρα της είναι το είδος υπουργού που θα ‘πρεπε να αποτελεί παράδειγμα στα κριτήρια επιλογής. Τώρα το πώς συνυπάρχει με το Κουμουτσάκο και άλλους, ας το κρίνει η ίδια.

& PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Άννα Ζωάννου: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο γιατί θέσαμε βάσεις την κοινωνική πολιτική του “αύριο” και το χαμόγελο των συμπολιτών μας”
Η Ελλάδα δε φοβάται, του Σπύρου Ταλιαδούρου
ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα συνιστά η υποψηφιότητα του κ Χρυσοχοΐδη αν η ΡΟΔΟΓΚΑΖ λειτουργεί υπό καθεστώς ανοχής»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.