Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Λέανδρος, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

Πάντως το “Λέανδρος” είναι ωραίο όνομα, είναι! Ε;! Το υπογράφεις και φχαριστιέται ο καρπός σου μονοκονδυλιά βρε παιδί μου! Το φωνάζεις και γεμίζει το στόμα σου αρχοντιά! Το ακούς και λες, να ένα λιοντάρι!

Και εκεί που αρχίζει να βρυχάται, τσουπ, σου έρχεται και η κατάληξη που φέρνει στο νου σου τον μέγα Αλέξανδρος και ψαρώνεις κανονικα! Δεν το λέω για μένα…εγώ τώρα… “φάρμο σεγκά”, που έλεγε κι ο μπαμπάκας μου, κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε… Για τους άλλους το λέω, που ψάχνουν ονόματα για τα νεογνά τους…

Τώρα που σπάνια πια ακούς τα ονόματα των παππούδων, κάτι τέτοια ονόματα είναι στην λίστα με τα μπεστ σέλερς! Βγάζεις τον διάδοχο Λέανδρο και αυτομάτως τον φαντάζεσαι να αγορεύει στον Άρειο Πάγο! Να δίνει συνέντευξη στο CNN! Να πρωταγωνιστεί στις Άγριες Μέλισσες! Να παραλαμβάνει το Νομπέλ και να σας μνημονεύει συγκινημένος!

Άστο καλό… συγκινήθηκα. Βέβαια μέχρι να μεγαλώσει θα υποφέρει λιγουλάκι…αλλά χαλάλι. Στο κάτω κάτω πόσες φορές θα φωνάξεις “Λέανδρε, όχι στα βαθιά παιδί μου. Λέανδρε, έλα να φας το αυγό σου πουλάκι μου. Λέανδρε φτύσε την τσίχλα ΕΙΠΑ…” Θα μεγαλώσει, δεν θα μεγαλώσει; Τί, 5χρονο θα μείνει; Έτσι κι αλλιώς μέχρι το δημοτικό Άκη θα τον φωνάζεις… Και μετά… Ου! Να οι υπογραφές μεγαλείου, οι πάπυροι, να τα μπρούντζινα ταμπελάκια έξω από το γραφείο, οι επαγγελματικές κάρτες!

Ελπίζω βέβαια να μην θυμάται κανείς πως “Λέανδρο” βάφτισαν κάποτε μια χιονοθύελλα εν μέσω πανδημίας …Κυρίως ελπίζω να μην θυμάται κανείς την ίδια την πανδημία…αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Πάντως, αυτό με τις βαφτίσεις των φυσικών φαινομένων έχει κάψει πολλά ωραία ονόματα και το καταγγέλλω…γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα θα τα τελειώσουν όλα και στο τέλος θα αρχίσουμε πάλι να βαφτίζουμε τα μωράκια με τα ονόματα των παππούδων τους …Ευτυχώς , λογικά , θα υπάρχουν και παππούδες που θα λέγονται … Λέανδροι! Οψόμεθα.

SHARE
RELATED POSTS
Ο Χάρος και το …Χάος (επισόουντ 5 παρτ 2 χόλιντεϊ εντίσιον), του Χάρου Χάρου
Το μπουκάλι, του Δημήτρη Κατσούλα
Τριάντα, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.