Πόρτα στην Πολιτική

Κ. Αρβανίτης – Κοινή συνέντευξη με τη Maria Roselli, τη δημοσιογράφο πίσω από το ντοκιμαντέρ για τη Novartis

Spread the love

 

 

Στην Ευρώπη ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει

Από τη Novartis ως τα Paradise Papers, η ερευνητική δημοσιογραφία στον βωμό του μονοπωλείου

 Βρυξέλλες– 19 Νοεμβρίου 2019

 Κοινή συνέντευξη στο ΕΝΑ Channel και τον Σπύρο Λάτσα παραχώρησαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης και η Μαρία Ροζέλι, η δημοσιογράφος πίσω από το ντοκιμαντέρ για τη Novartis.

Η δημοσιογράφος και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Μαρία Ροζέλι, μίλησε για την εκτεταμένη έρευνα που έχει κάνει για την οικονομική διαφθορά στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα για το σκάνδαλο της Novartis- το οποίο για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι «σκευωρία» – τόνισε:

«Ήταν μια είδηση που ξέφυγε από τα στενά εθνικά όρια. Έπρεπε να ψάξουμε για να βρούμε τα νήματα που συνδέουν την εταιρία με σκάνδαλα σε όλο τον κόσμο».

O Κώστας Αρβανίτης, με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή, μίλησε για το πώς αντικατοπτρίζεται η κατάσταση αυτή στα όργανα της ΕΕ. Όμως, επειδή “μια φορά δημοσιογράφος, για πάντα δημοσιογράφος”, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον κλάδο του και να υπογραμμίσει πως αν και υπάρχει ερευνητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα, πνίγεται από τα μονοπωλιακά, στρατευμένα media.

«Επειδή δούλεψα στα Paradise Papers, σας λέω ότι η είδηση δεν μπόρεσε να αναπνεύσει στην Ελλάδα. Η “άνοιξη” μπορεί να έρθει μόνο από την περιφέρεια».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κυριαρχία των fake news στην ενημέρωση και τόνισε πως χρειάζεται σχεδιασμός και πολυεπίπεδη δράση για να αντιμετωπιστεί αυτή η λαίλαπα.

«Το φαινόμενο των fake news και των αόρατων ειδήσεων δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας. Είναι πρόβλημα πανευρωπαϊκό, παγκόσμιο, και σε τέτοιο επίπεδο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

SHARE
RELATED POSTS
Οι συνταξιούχοι καραδοκούν…, του Γιώργου Αρκουλή
Οι «2-φορές Έλληνες» και οι «Απόδημοι Δράκοι»! – , του Γιώργου Σαράφογλου-The “Twice the Greeks” and the “Expatriate Dragons”!, by George Sarafoglou
Ύμνος στην αντρίλα, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.