Πόρτα στην Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης: Υπουργείο Εργοδοσίας και Αντεργατικών Διαθέσεων – Υπόθεση των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

Δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL & αναπλ. μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας:

Αθήνα – 13 Φεβρουαρίου 2020

 Υπουργείο Εργοδοσίας και Αντεργατικών Διαθέσεων

Η καθημερινότητα των εργαζομένων στη χώρα μας απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το ευρωπαϊκό κεκτημένο που αφορά στην προστασία της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο του σίριαλ «φιλεργατική κυβέρνηση Μητσοτάκη» είδαμε σήμερα στα Ελληνικά Λιπάσματα, αντί της εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων, τη Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας να πιέζει τους εργαζόμενους να παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους και να δεχθούν να συνάψουν εικονικές συμβάσεις δανεισμού, όπως και στο παρελθόν επιδίωκε ο εργοδότης, αλλά ηττήθηκε στα αρμόδια Δικαστήρια.

Και να ’ταν μόνο τα Λιπάσματα;

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά απογυμνώνονται από τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους για να πουληθούν.

Στη ΛΑΡΚΟ με νομοθετική ρύθμιση δρομολογείται η πώληση του ορυκτού πλούτου και των εγκαταστάσεων με πλήρη αδιαφορία για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η παρανομία και η αντεργατική πολιτική είναι η  κανονικότητα της σημερινής κυβέρνησης, αλλά δεν θα μείνουν αναπάντητα, ούτε θα επιτρέψουμε να εκθέτουν τη χώρα μετατρέποντάς την σε εργασιακή μπανανία της Ευρώπης.

Για την περίπτωση των Λιπασμάτων Καβάλας θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ερώτηση που έχουμε ήδη καταθέσει, σχετική με τις παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

Η ΕΕ δεν είναι ένωση οικονομικών συμφερόντων, και δεν πρέπει να αφήσουμε να μετατραπεί σε νεκροταφείο δικαιωμάτων.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ο Γιώργος Χατζημάρκος “Κριός” και ο Jeff Bezos της Washington Post, του Γιώργου Σαράφογλου
Τσίπρας σε δανειστές: «Αν θέλετε ρίξτε με»!, του Γιάννη Σιδέρη
Μενδώνη! Κράτα γερά! Με τσαμπουκά!, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.