Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Κυριάκος Μητσοτάκης σε αποδρόμηση…, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τον Σεπτέμβριο του 2018, τού έστειλα δυο e-mail, στο προσωπικό του λογαριασμό, όχι σε αυτά που έχει ο πολίτης,  ζητώντας να τοποθετηθεί στο γεγονός της αυτόφωρης σύλληψής  μου με εντολή του νυν Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, στον οποίο η ΝΔ είχε δώσει το “χρίσμα”, στήριζε προεκλογικά. Με αγνόησε. Γιατί να ασχοληθεί με μια δημοσιογράφο της Ρόδου αφού δεν του ήταν φαινομενικά χρήσιμη; Ούτε, υποψιάζομαι, μπήκε στη διαδικασία να ενημερωθεί από τους βουλευτές Δωδεκανήσου  για το συμβάν, ούτε για το ποια είναι η δημοσιογράφος που ο Περιφερειάρχης Χατζημάρκος μηνύει και υιοθετεί ακραίες πολιτικές συμπεριφορές και ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει δηλώσει ότι στήριξε και στηρίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο μέγα ατόπημα του κου Κ.Μητσοτάκη προστέθηκε και η “προστασία” του στην κα Ζαχαράκη όταν ο κος Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψή της. Τότε ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε ασπίδα της πολιτικά προστατευομένης του και εξήγγειλε ότι θα καταργήσει την αυτόφωρη σύλληψη δημοσιογράφων, όταν γίνει πρωθυπουργός. Τα έγραψε έξοχα ο καλός συνάδελφος στην Καθημερινή κος Πάσχος Μανδραβέλης εδώ. Με δυο μέτρα, δυο σταθμά, για το ίδιο γεγονός, την ίδια χρονική περίοδο, όμως δεν είναι Πρόεδρος Πολιτικού Κόμματος και δη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά πολιτικός ανεπαρκέστατος,  αναξιόπιστος, που στερείται ποιοτικών χαρακτηριστικών πολιτικού ηγέτη και ακριβοδίκαιου Αρχηγού, για ένα ιστορικό κόμμα και απέχει δραματικά και από την Πολιτική Τέχνη. Διότι και η Πολιτική χρειάζεται τέχνη.

Και αφού έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα, και αφού κανείς νουνεχής  δεν ξεχνά ότι ούτε η ίδια του η αδελφή κα Ντόρα Μπακογιάννη δεν του έχει εμπιστοσύνη (κύκλος Νεοδημοκρατών την θεωρούν αξιόπιστη σε σχέση με τον κο Κυριάκο), ο κος Μητσοτάκης  έχοντας ελλιπή ιστορική γνώση συγκρίνει ( 15.01.2019 εντός Βουλής) Αποστολάκη και Σπαντιδάκη αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων και των απαιτήσεων της χώρας. Πόσω μάλλον των απαιτήσεων για τον πρωθυπουργικό θώκο, όταν από την Ιστορία έχει πάρει διαζύγιο. Πώς αυτός ο άνθρωπος που δεν γνωρίζει την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, την εποχή της δικτατορίας με πρωταγωνιστές συγκεκριμένους στρατιωτικούς και μάλιστα συντοπίτες του, μπορεί να εκφράσει άποψη στη Βουλή και για τη “Συμφωνία των Πρεσπών” και για την Στρατιωτική Ηγεσία -στερείται ιστορικών στοιχείων της δικής παράταξης και του δικού του Εθνάρχη, διότι η ΝΔ οικειοποιείται τον Κωνσταντίνο Καραμανλή εδώ περισσότερα και με έγγραφο υπογεγραμμένο από τον Εθνάρχη το 1959   Προσφάτως ξαναέπεσε σε μέγα ατόπημα με Υψηλόβαθμο Αξιωματικό με εξαιρετική πορεία και περγαμηνές αξιοζήλευτες λέγοντάς του το γελοιωδέστατο “Δεν σας γνωρίζω…” ή εν είδει άσματος Στανίση “Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;”. Αποστεωμένος, συνηθισμένος, ξύλινος, παρωπιδισμένος, άοσμος, άχρωμος, άγευστος, κατώτερος προσδοκιών και περιστάσεων πολιτικός  ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης σε μικρο χρονικό διάστημα εξέθεσε εαυτόν ανεπανόρθωτα.

Το αν ο κος Αλέξης Τσίπρας είναι ικανότερος για Πρωθυπουργός ή  δεν είναι τυχοδιώκτης είναι άλλο θέμα. Η ευτέλεια της παρούσας βουλής με μπόλικους αγράμματους, θρασείς, γηπεδικής γλώσσας βουλευτές, με “αέρα” ξιπασιάς δεν θυμίζουν την Βουλή των Α.Παπανδρέου, Κωστή Στεφανόπουλου, Λεωνίδα Κύρκου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σίγουρα, ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης παρ’όλο το επιτυχημένο Obama style που υιοθετεί, αδυνατεί εγγενώς να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός και λόγω ημιμάθειας και λόγω επιπολαιότητας. Ανεξαρτήτως του αν θα γίνει.  Επικίνδυνοι δεν είναι μόνο οι αμαθείς, είναι οι ημιμαθείς, οι ξερόλες και οι εξυπνάκηδες._

Τζίνα Δαβιλά

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Όνειρα γλυκά κι ασκανδάλιστα! – Pleasant dreams…, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Η άγρια και σκληρή τέχνη της αγάπης, του Κωστή Α. Μακρή
Χαίρε Άγγελε Δεληβορριά!, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.