Ανοιχτή πόρτα

Από πού βγαίνει το “δεν έχει τσίπα”, του Χρήστου Μαγγούτα

Xristos Magoutas
Spread the love

Xristos Magoutas

 

 

 

 

   

 

 

 

Χρήστος Μαγγούτας  

 

 

 

 

Wall-of-Shame.jpg

 

Όχι δεν βγαίνει από τον Τσίπρα παρ ΄όλο που το αξίζει ο άνθρωπος, να είμαστε δίκαιοι. Υπήρχε και στο Βυζάντιο πολύ πριν ανακαλυφτεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά τότε τούς έλεγαν Πράσινους και Βένετους. Δε θα πούμε περισσότερα για να μη φανεί ότι φωτογραφίσουμε τον Καραμανλάκο και τον ΓΑΠ. Πάμε λοιπόν χίλια χρόνια πίσω και ο ανταποκριτής της χειρόγραφης «Βυζαντινής Πόρτας» μας γράφει από τον Κεράτιο (δεν ξέρω γιατί τον έλεγαν έτσι) της Βασιλεύουσας:

 

Καλημέρα σας, εδώ η Βασιλίς των Βασιλίδων που την εκπόρθησαν οι πρόγονοι του Ερτογάν του Μικροπρεπούς και δεν πρόλαβαν οι σεβαστοί ιερείς μας να αποφασίσουν πόσοι άγγελοι χορεύουν στο κεφάλι μιας καρφίτσας (Μογγολιστί : «How many angels can dance on the head of a pin;» Ούτε έχει γεννηθεί ακόμα ο Τσάρος Πασών των πρώην Σοσιαλιστιών Πούταν ο Μέγας, ο οποίος κατά σαφέστατη προφητεία Γέροντος θα πάρει την Πόλη και την Αγιά Σοφιά για να μας τα δώσει. Λες και σα να μην έφταναν οι μουσουλμάνοι που έχουμε ήδη αλλά πρέπει να προσθέσουμε και άλλα 20 εκατομμύρια οπότε θα ξαναβουλιάξει από το βάρος η Θεσσαλία και θα γίνει Θεσσαλιώτις Λίμνη και θα υψωθεί λόγω ισορροπίας η Αιγαιΐς (Σας τα λέω αναλυτικά γιατί η Πόρτα με πληρώνει με τη λέξη όπως πλήρωνε παλιά η Πράβδα τους αρθρογράφοι της και έτσι άρχιζαν από το θρίαμβο του σοσιαλισμού και πήγαιναν πίσω ως τους δεινόσαυρους σε κάθε άρθρο).

 

Είμαστε λοιπόν στο Βυζάντιο, καλημέρα σας και Bon Jour (αυτά μας το δίδαξαν με το ζόρι οι Στραβοφόροι). Στις μεγάλες γιορτές οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να ξεσελώνουν εντελώς, να φλερτάρουν, να αγκαλιάζουν και όλα αυτά που έμαθαν από την Εύα, ενώ οι άντρες τους κάθονται στην άκρη και βγάζουν καπνό από τα αυτιά τους παρ’ όλο που δεν είχε ανακαλυφτεί το κάπνισμα ακόμα. Οι γιορτές αυτές είναι επίσημες και έχουν επιστημονική βάση: να απατούν τους άντρες τους σε 2-3 γιορτές το χρόνο για να ξεθυμαίνουν και να μην τους απατούν όλο το χρόνο.

 

Αλλά οι μεγαλοκυρίες πρέπει να δείχνουν σοβαρές μη βγει ο κολίγας αύριο στο δρόμο και της πει «Γειαχαραντάν, κουκλάρα μου που αγκαλιαζόμασταν εψές το βράδυ, εψές το δειλινό, και έκανες αχ αχ αχ σα σεμνή σταρ του Playboy, να ‘ούμε». Όχι βέβαια. Οι αριστοκράτισσες πρέπει να φαίνονται υπεράνω του πόπολου, για να κρύβουν την αθωότητά τους, συχνάκις χαμηλότερη των κολόνων, όπως αναμένεται να γράψει στο μέλλον ο «Εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ», ή ο έτερος για το Καμπαρέ της Λίζας.

Γι’ αυτό οι αριστοκράτισσες φορούν ένα πανί στο πρόσωπο, κάτι σα μάσκα, που το λένε τσίπα, για να μη αναγνωρίζονται.

Οι γιορτές αυτές είναι πανηγύρι για τις πόρνες (υπάρχουν και τώρα πόρνες, αλλά είναι κάπως διαφορετικές. Οι δικές σας ξεκινούν με απλό ρουσφετάκι αλλά αν έχουν «ικανότητες» κλπ σε ένα μήνα και δυο σκυλάδικα είναι σύμβουλοι του υπουργού και τον συμβουλεύουν μέρα και νύχτα, κυρίως νύχτα, για το καλό της πατρίδος). Οι πρωτόγονες σημερινές πόρνες ψάχνουν την ευκαιρία να πλησιάσουν κάποιον πλούσιο και του φάνε κάνα κωνσταντινάτο (καθαρά ανταλλακτικό εμπόριο). Για μη γνωρίζονται και τις πετάξουν έξω φορούν κι αυτές τσίπα. Όταν βλέπουν ότι αρέσουν σε κάποιο πλούσιο αφήνουν να πέσει η τσίπα, δεν έχουν πια τσίπα, άρα είναι «ξετσίπωτες». Ήταν σα να λένε στη γλώσσα του σώματος (την οποία ομιλούν άπταιστα): «πότε θα σε δω, μωρό μου;»

 

Καλά όλα τα επιστημονικά θέματα εγώ θα σας τα διδάσκω? Αν το μάθει ο Τσίπας, συγνώμη ο Τσίπρας, θα με κάνει Υπουργό Παιδείας και δια Βίου Πάθησης (πρώην Υπουργό Παιδείας και Γενοκτονιών).

 

Του ανταποκριτή σας
Βασιλεύουσα, 1017 μ.Χ.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Από την συλλογή “πρόΣΩΠΑ”…, του Δημήτρη Μεσσίνη
Now Hiring! – Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
mgg2.jpg
Το παιδί λείπει από το σπίτι …για σπουδές, της Μαρίας Γεωργαλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.