Πόρτα στον Πολιτισμό

Κυκλάδες: Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5 από 26/7-19/8 2019

Spread the love

Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5
26/7-19/8 2019

Η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5 του Παιδικού Φεστιβάλ των Κυκλάδων ξεκινάει στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Αυγούστου! Οι καμβάδες μοιράστηκαν πριν λίγες μέρες, οι μικροί καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν και τελικά οι πίνακες παραδόθηκαν. Έτσι, όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα έργα των παιδιών που θα είναι αναρτημένα στην είσοδο της παραλίας της Βάρης. Περισσότερα από 70 παιδιά συμμετέχουν φέτος στην έκθεσή μας. Με τη φαντασία τους, ζωγράφισαν το Αιγαίο και του έδωσαν τα πιο όμορφα χρώματα!

Το syroskidz 3 συνεχίζει τη συνεργασία του με την Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδας, που θα οδηγήσει έργα των παιδιών στην AEGEAN KIDS BIENNALE 2019, το ερχόμενο φθινόπωρο. Γι’ αυτό, υιοθετήθηκε το θέμα της στην Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5 που είναι «Αιγαίο, η θάλασσα των Ελλήνων»! Η AEGEAN KIDS BIENNALE, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεθνούς εμβέλειας, που έχει βασικό στόχο την δημιουργία έργων τέχνης από παιδιά και νέους, αντλώντας έμπνευση από την απαράμιλλη ομορφιά, την πλούσια ιστορία, τα μαγευτικά χρώματα και το λαμπερό φως του Αιγαίου!

Τα περσινά έργα ήταν ανάμεσα σε άλλα στην Τελετή Έναρξης της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 Οκτωβρίου 2018. Η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής 2018-2019 θα κορυφωθεί με μια λαμπερή τελετή βράβευσης την 1η Δεκεμβρίου 2019 στο Μουσείο Ακρόπολης.

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, όπως λέει στην ιστοσελίδα της, εξουσιοδοτεί τα παιδιά να διαμορφώσουν το μέλλον και να αλλάξουν τον κόσμο. Το syroskidz3 λέει ότι τα παιδιά των Κυκλάδων δείχνουν μέσα μέσα από τους καμβάδες τους τον κόσμο που αγαπούν κι επιθυμούν!

Έμπνευση-Επιμέλεια: Χρηστιάννα Πάπιτση

SHARE
RELATED POSTS
f47f981f-cb3c-410c-a9ab-4bdedbebef21.jpg
Hrach Altunyan Band live στο Faust-Bar-Theatre, Τρίτη 29 Μαρτίου
m02-232935rotonta.jpg
Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου της UNESCO στη Θεσσαλονίκη
Η ταινία “Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι” και το Άστρο της Βηθλεέμ, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.