Πόρτα στην Πολιτική

Κούλογλου σχετικά με την καταδίκη της Ελλάδας για το μάθημα των Θρησκευτικών

Spread the love

«Εδω οδηγούν οι αναχρονιστικές εμμονές της εκκλησιαστικής ιεραρχίας και μέρους του δικαστικού σώματος καθως και η ατολμία ορισμένων πολιτικών. Σε υποτιμητικές  και κοστοβόρες αποφάσεις σε βάρος της χώρας. Η σημερινη υπουργός παιδείας  θα πρέπει να πάρει σοβαρά την ετυμηγορία καθως οι πρόσφατες αποφάσεις της για τη διδασκαλια των Θρησκευτικων οδηγούν αναγκαστικά σε περισσότερες ατιμωτικές κυρώσεις σε βάρος της Ελλάδας». Αυτό δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), σύμφωνα με την οποία, η υποχρέωση αποκάλυψης των πεποιθήσεων για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών είναι παράνομη.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταδίκασε την Ελλάδα για προσβολή των δικαιωμάτων στην εκπαίδευση και στην ελευθερία της συνείδησης και της θρησκείας, ανακοίνωσε ότι “η υποχρέωση να αποκαλύψεις τις πεποιθήσεις σου για να απαλλαγείς από τη θρησκευτική εκπαίδευση στο σχολείο είναι αντίθετη προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι «οι αρχές δεν δικαιούνται να επεμβαίνουν στον τομέα της συνείδησης του ατόμου, να ελέγχουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις προσώπων ούτε να τα υποχρεώνουν να τις αποκαλύπτουν». Γονείς ελλήνων μαθητών είχαν προσφύγει στο ΕΔΑΔ επειδή «ήταν υποχρεωμένοι να δηλώνουν επισήμως ότι τα παιδιά τους δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι», αν ήθελαν να πάρουν απαλλαγή από τη θρησκευτική εκπαίδευση, που στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας παιδείας.

SHARE
RELATED POSTS
Προς Γ.Χατζημάρκο από Χ.Κόκκινο: “Τραμπουκίζετε, βρίζετε, “τρέφετε” με δημόσιο χρήμα τα λιβανιστήρια σας, αλλά χάνετε την ψυχραιμία σας”
Συνήγορος του διαβόλου: έχει η κ. Ρεπούση δίκιο ή άδικο;, του Χρήστου Μαγγούτα
Εκδήλωση κατά των δολοφονιών στην Κολομβία

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.