Το σχόλιο της ημέρας

Κορονοϊός: Καληνύχτα και καλή τύχη σε όλους μας…, Του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

 

Πάνος Μπιτσαξής

Καληνύχτα και καλή τύχη σε όλους μας και πρώτα και κύρια σε εσάς κύριοι της κυβέρνησης. Μετά την αμέλεια υπάρχει ένα περαιτέρω στάδιο, λίγο πριν το δόλο, αλλά πολύ κοντά σε αυτόν. Η αφροσύνη. Την επιδείξατε στον υπέρτατο βαθμό. Κάνατε ότι μπορούσατε για να παραβιάσετε τη λογική ανάλυση και την κτηθείσα πείρα. Είστε υπεύθυνοι για το χάλι που ζούμε και κυρίως γι’ αυτό που πρόκειται να ζήσουμε. Τώρα «είναι στο τραπέζι νέα μέτρα». Μέχρι να τα σκεφτείτε θα χρειάζονται νεότερα. Στο όνομα της οικονομίας πλήξατε και την υγεία και την οικονομία. Γιατί την ώρα που έπρεπε δεν μπορούσατε να μοιράσετε δυο γαϊδάρων άχυρα, με αφετηρία το μπάτε σκύλοι αλέστε και έκτοτε με σωρεία αστοχιών, λαθών, παραλείψεων, υποχωρήσεων και αδράνειας. Χαίρετε ασυλίας στη κοινή γνώμη και νομίζετε ότι αυτό θα κρατήσει για πάντα. Ενεργείτε κατά το δοκούν γιατί δεν έχετε αντίπαλο και νομίζετε πάλι ότι αυτό θα κρατήσει για πάντα. Ίσως να είναι κι έτσι, αλλά δεν νομίζω. Ρίχνετε το φταίξιμο σε φταίχτες που τους επιτρέψατε να αλωνίζουν και δεν είναι καν αυτοί που λέτε. Χρονοβαράτε. Είστε ανεπαρκείς στην εκτίμηση της κατάστασης. Τρέχετε από πίσω και δεν φτάνετε. Επιστρατεύετε τώρα τον Τσιόδρα, αφού τον είχατε παραμερίσει για να παίρνει τις αποφάσεις κάθε άσχετος υπουργός. Όποιοι σας προειδοποιούσαν ήταν κινδυνολόγοι, γραφικοί και φοβιτσιάρηδες. Περιμένατε το εμβόλιο από μηχανής Θεό σαν να ήταν θέμα ημερών. Αν είναι δυνατόν. Και χάσατε τη μπάλα.

Εξαιρώ μετά λόγου τον Χαρδαλιά, τον ΕΟΔΥ και τους ανθρώπους τους. Δεν φταίνε σε τίποτα. Έκαναν ό,τι μπορούσαν όπως και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Όταν όμως καλούνται να υπηρετήσουν τις ανοησίες σας τι θα μπορούσαν να κάνουν. Τρέχουν σαν σβούρες, αλλά δεν είναι Θεοί.

Πραγματικά λυπάμαι. Μετατρέψατε τη μεγαλύτερη επιτυχία της χώρας σε φιάσκο. Ελπίζω να υπάρχει ακόμα καιρός και δυνάμεις. Θυμηθείτε σήμερα χρονιάρα μέρα το πολεμικό ανακοινωθέν της 28/10/1940 και συγκαλέστε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να επιχειρηθεί η συναινετική διαχείριση του προβλήματος. Τι έλεγε το ανακοινωθέν; 7 μόλις λέξεις. Ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους. Αφορούσε πόλεμο, ισχύει όμως και για τις επιδημίες.

28.10.2020

*Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
voulgarakis_peleki_515_355.jpg
9-4-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]
Παπαδαριό και Γκάνγκστερ, του Μάνου Στεφανίδη
Τα σχόλια της ημέρας: οι κκ Αυγενακης, Παναγιωτόπουλος και η μπακαλική του μέσου πολίτη, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.