Βιβλίο

«Κλειστόν λόγω μελαγχολίας», του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Ετήσια συνδρομή: 150 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).  Εντός πακέτου:  Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

PARADISE SPA & GYM-ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FULL PACK): 150 ΕΥΡΩ

 

Σήμερα η ροή της στήλης διαφέρει, και να το εξηγήσω.

Με αφορμή μικρή περιπέτεια ταπείνωσης του δημοσιογραφικού κλάδου, που έζησα χθες σε δικαστήριο (όπου βρέθηκα προκειμένου να υπερασπιστώ συνάδελφο) αποφάσισα να μην αναπτύξω κάποιο θέμα, επικαλούμενος  το βιβλίο του Κώστα Μουρσελά «Κλειστόν λόγω μελαγχολίας». Τόμος με ιστορίες ταπεινών και έντιμων ανθρώπων, που κυκλοφόρησε από τον ‘Κέδρο» πριν ακριβώς 20 χρόνια και σκόραρε δεκάδες εκδόσεις. Δεν έχει σημασία η ουσία της υπόθεσης που εκδικαζόταν αλλά η αίσθηση που άφησε παρατεταμένα η Έδρα προς τους μάρτυρες και τον κλάδο τους, οι περισσότεροι των οποίων ήταν καταξιωμένοι δημοσιογράφοι με θητεία τριάντα και σαράντα  ετών. Μιλάμε για απαξίωση που ειλικρινά δεν την άξιζαν λειτουργοί της πληροφόρησης, μεταξύ των οποίων η ταπεινότητά μου. Ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό για κάποιον που προσπάθησε «μια ζωή» να μείνει μακριά από την διαπλοκή, σεβόμενος τον εαυτό του και την δουλειά του.

ΥΓ: Κάτι ακόμα. Από την στιγμή που οι μάρτυρες πλέον δεν είναι απαραίτητο να ορκίζονται, γιατί υπάρχει μπροστά τους η Βίβλος  και στον τοίχο –πίσω από τους δικαστές- η εικόνα του Εσταυρωμένου; Απλή απορία είναι.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Παρουσίαση του “Villa of Secrets” της Patricia Wilson την Τετάρτη 1η Αυγούστου από το ΔΚΣΜΡ
Όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αρκουλή, της Τζίνας Δαβιλά
Διαβάζοντας: “Η ηχώ του Παρισιού”, του Άγγελου Κουτσούκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.