Πόρτα στον Πολιτισμό

Κεφαλλονιά: “LES ROSES – ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ” Εγκαίνια έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου

Spread the love

Στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο » LES ROSES » / » ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ «το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 9 μ.μ. και στην ετήσια εκδήλωση Λόγου και Τέχνης «Πανσέληνος στον κήπο», που φέτος θα πραγματοποιηθεί το ίδιο βράδυ στις 10:15 μ.μ. στη «ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ» του κήπου της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη.

Είσοδος εικαστικής έκθεσης από την οδό Μεσολωρά 7 και Βύρωνος.
Είσοδος για την εκδήλωση στον «Κήπο του Χαρίλαου» και τη «Μωβ Σκηνή» από την οδό Μαντζαβίνου 8 (έναντι κτιρίου Mega) Αργοστόλι, Κεφαλλονιά.

«ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΛΚΕ»/ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ των «les Roses». Ο εικαστικός, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης, μέλος του ΕΕΤΕ, της ΕΕΛ, της ΕΕΕΛ κ.α πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων Κώστας Ευαγγελάτος φιλοτέχνησε από το 2017-19 ενότητα έργων με τριαντάφυλλα, εμπνευσμένος από τα ποιήματα του Ράινερ Μαρία Ρίλκε, «Les Roses»/ «Τα Τριαντάφυλλα», που έγραψε στη Γαλλική γλώσσα ο μεγάλος ποιητής από το 1922 μέχρι τη χρονιά του θανάτου του το 1926. Η ενότητα με τα ζωγραφικά τριαντάφυλλα του Κώστα Ευαγγελάτου (το θέμα οικείο στον καλλιτέχνη ήδη από τις πρώιμες ανθογραφίες του με ρόδα εκ του φυσικού στα μαθητικά του χρόνια ) έχει εκτεθεί στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι, το Art Studio EST-La Chambre στην Αθήνα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Επιλεγμένες συνθέσεις απαρτίζουν το συλλεκτικό Ημερολόγιο του 2019, με τίτλο «Τα τριαντάφυλλα του κήπου» , «Costas evangelatos Art-Est». / photos by Dani Margioka. / Αρχείο Fototanism.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ο αφόρητος μικροαστισμός και… Μόραλης, Καπράλος, Μυταράς, Φασιανός, Τέτσης…, του Μάνου Στεφανίδη
Ο “Φύλακας άγγελος” στο Πάρκο των Ψυχών της Πάρνηθας, του Σπύρου Ντασιώτη
To video της Αμφίπολης στην δημοσιότητα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.