Πόρτα στον Πολιτισμό

Κεφαλλονιά: “LES ROSES – ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ” Εγκαίνια έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου

Spread the love

Στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο » LES ROSES » / » ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ «το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 9 μ.μ. και στην ετήσια εκδήλωση Λόγου και Τέχνης «Πανσέληνος στον κήπο», που φέτος θα πραγματοποιηθεί το ίδιο βράδυ στις 10:15 μ.μ. στη «ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ» του κήπου της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη.

Είσοδος εικαστικής έκθεσης από την οδό Μεσολωρά 7 και Βύρωνος.
Είσοδος για την εκδήλωση στον «Κήπο του Χαρίλαου» και τη «Μωβ Σκηνή» από την οδό Μαντζαβίνου 8 (έναντι κτιρίου Mega) Αργοστόλι, Κεφαλλονιά.

«ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΛΚΕ»/ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ των «les Roses». Ο εικαστικός, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης, μέλος του ΕΕΤΕ, της ΕΕΛ, της ΕΕΕΛ κ.α πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων Κώστας Ευαγγελάτος φιλοτέχνησε από το 2017-19 ενότητα έργων με τριαντάφυλλα, εμπνευσμένος από τα ποιήματα του Ράινερ Μαρία Ρίλκε, «Les Roses»/ «Τα Τριαντάφυλλα», που έγραψε στη Γαλλική γλώσσα ο μεγάλος ποιητής από το 1922 μέχρι τη χρονιά του θανάτου του το 1926. Η ενότητα με τα ζωγραφικά τριαντάφυλλα του Κώστα Ευαγγελάτου (το θέμα οικείο στον καλλιτέχνη ήδη από τις πρώιμες ανθογραφίες του με ρόδα εκ του φυσικού στα μαθητικά του χρόνια ) έχει εκτεθεί στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι, το Art Studio EST-La Chambre στην Αθήνα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Επιλεγμένες συνθέσεις απαρτίζουν το συλλεκτικό Ημερολόγιο του 2019, με τίτλο «Τα τριαντάφυλλα του κήπου» , «Costas evangelatos Art-Est». / photos by Dani Margioka. / Αρχείο Fototanism.

SHARE
RELATED POSTS
Πρώτο το “iporta.gr” σας πληροφορεί για τα αποτελέσματα 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου οδικής ασφάλειας
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιάννη Πανούση “ΜΟΙΡΟΓΡΑΦΤΟ”
“κ.Μενδώνη, αυτόν τον Πολιτισμό σας τον χαρίζω. Θα κρατήσω τον δικό μου”-Ο κ.Θανάσης Παπαγεωργίου αποσύρει την αίτηση επιχορήγησης του “Θεάτρου ΣΤΟΑ” από το ΥΠΠΟ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.