Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Καστελλόριζο: ελλείψεις σε Υγεία, υποδομές, αποχετευτικό, βιολογικό από νυν ΠΝΑι.-Μ.Γλυνός: Η «Συμμαχία» θα αποτελέσει τη γέφυρα που θα ενώσει τα νησιά μας

Spread the love

Το Καστελλόριζο, το νησί σύμβολο για τον ελληνισμό και την Ευρώπη, επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και συνεργάτες του.

Κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε στο νησί, διαπίστωσε την ανάγκη για την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών που θα διασφαλίσουν στους κατοίκους το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας. Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καστελλορίζου, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του αποκλεισμού των νησιωτών ακόμα και από βασικές υπηρεσίες υγείας, διότι οι περισσότερες οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόνο στα χαρτιά και το Ιατρείο λειτουργεί χωρίς γιατρό γενικής ιατρικής!

Η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού στο Καστελλόριζο, η διερεύνηση βέλτιστης λύσης αποκατάστασης και λειτουργίας της λιμνοδεξαμενής καθώς επίσης του αγωγού μεταφοράς νερού κι η λειτουργία ταχυδιυλιστηρίου, ο καθορισμός οριογραμμής αιγιαλού και γραμμής δόμησης στην παράκτια ζώνη για να μπορέσει να επισκευαστεί -όπου επιβάλλεται- η επίστρωση/πλακόστρωση, η ενίσχυση των μονάδων αφαλατώσεων και η αύξηση της χωρητικότητας των δεξαμενών, ο χαρακτηρισμός του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο σε δημοτικό ή επαρχιακό σε συνεννόηση με τον Δήμο Καστελλορίζου, τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ώστε στη συνέχεια να προγραμματιστούν οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης, η βελτίωση των λιμενικών υποδομών για να έχει την δυνατότητα το νησί να δέχεται περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη, τουριστικά και επαγγελματικά,  είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού, που θα έπρεπε να έχουν γίνει ΧΘΕΣ, με την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Από το Καστελλόριζο ο υποψήφιος περιφερειάρχης επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη δημιουργία «Επιτροπής Μικρών Νησιών» και διαβεβαίωσε ότι η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» θα αποτελέσει τη γέφυρα που θα ενώσει τα νησιά μας. «Το Αιγαίο ενώνει τα νησιά μας, δεν τα χωρίζει» δήλωσε από το Καστελλόριζο ο κ. Μανώλης Γλυνός, όπου με δεδομένη την γεωστρατηγική αξία του νησιού στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, το κεντρικό κράτος οφείλει και αυτό θα διεκδικήσει ως αυριανός περιφερειάρχης, να θωρακίσει με υποδομές και κίνητρα τους κατοίκους.

«Η σύσταση Επιτροπής Μικρών Νησιών θα λειτουργήσει μέσα στις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής μας. Με τη σύγχρονη τεχνολογία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τα Υπουργεία και ειδικά το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής πρέπει να κάνουν πράξη την αποκέντρωση, ενισχύοντας τα ακριτικά νησιά. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα δώσουμε αγώνα τόσο σε περιφερειακό  όσο και σε κεντρικό επίπεδο προς αυτή την κατεύθυνση. Θα είμαστε σύμμαχοι, από κοινού Δήμοι και Περιφέρεια θα δώσουμε μαζί τον αγώνα της διεκδίκησης απέναντι στο κεντρικό κράτος» διαβεβαίωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός τους κατοίκους του Καστελλορίζου.

 

SHARE
RELATED POSTS
“Περασμένα….ξεχασμένα”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Τα μέτρα και πώς δεν τα εφαρμόζουμε, του Μάνου Στεφανίδη
Δεξιότητες και Ανισότητες, του Ηλία Καραβόλια 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.