Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Καπνίζοντας στην παγωνιά, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

Από την ημέρα που με κυβερνητική ντιρεκτίβα (δηλαδή υποχρεωτική οδηγία) απαγορεύτηκε οριστικά (και αμετάκλητα άραγε;) το κάπνισμα σε ΟΛΟΥΣ αδιακρίτως τους κλειστούς χώρους, δεν κρύβω ότι με έτρωγε η περιέργεια να διαπιστώσω τι μπορεί να συμβαίνει εκεί ψηλά στην Πάρνηθα, όπου βρίσκεται ο μοναδικός «ναός τζόγου» του Λεκανοπεδίου. Σας πληροφορώ, τις δυο βραδινές ώρες που διήρκεσε η…δημοσιογραφική μου περιπολία

Πρώτο: δεν διαπίστωσα κάποιον ή κάποια από την εκλεκτή πελατεία  να φουμάρει φανερά ή στη ζούλα, ούτε καν να κρατάει τσιγάρο στα δάχτυλα σβηστό.

Δεύτερο: φεύγοντας διαπίστωσα πως για πρώτη φορά δεν μύριζαν τα ρούχα μου καπνό, ούτε καν οσμές κουζίνας, αφού το εστιατόριο βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο από το «βάλτε να πάνε» («να σας τα πάρουμε»…).

Βεβαίως, υπήρχαν θαμώνες που δεν αποφάσισαν ξαφνικά να αποχωριστούν το χαρμάνι τους, επειδή η απαγόρευση ήταν αυστηρή και πιθανή μη εφαρμογή της θα οδηγούσε σε πρόστιμο, όχι. Μια προσεκτικά ματιά, με έκανε να διαπιστώσω ότι οι αδιόρθωτοι καπνιστές, μέσω μιας πολύ περίεργης στοάς, οδηγούνταν σε ένα …άνετο μπαλκόνι της ορεινής φύσης, όπου ξεχαρμάνιαζαν στους εφτά βαθμούς Κελσίου (που έγραφε χθες έξω από το καζίνο) και μάλιστα με υψηλό βαθμό υγρασίας.

Επειδή είχα αρκετό καιρό να «ανηφορίσω» βράδυ Δευτέρας, δεν μπορώ να καταθέσω σύγκριση με τον προ απαγόρευσης τσιγάρου  όγκο πελατείας. Γενικά ο κόσμος ήταν λιγοστός, αλλά μην ξεχνάμε την ίδια ώρα το κανάλι του Σαββίδη έδειχνε ζωντανό το τελευταίο ματς της εθνικής μας με αντίπαλο την Φινλανδία, στο εντελώς άδειο θεατών ΟΑΚΑ.

ΥΓ: Το ότι σημειώσαμε ακόμη μία νίκη –τρίτη στη σειρά- με τον Ολλανδό Φαν Τσιπ, δεν μου λέει απολύτως τίποτα, αντίθετα με θλίβει. Διότι όταν χρειαζόταν να δείξουμε τις ποδοσφαιρικές μας αρετές και το πάθος μας, δεν το κάναμε.

ΥΓ2: Την εξαιρετική ταχύτητα και τον επιθετικό οίστρο του νεαρού δεξιού εξτρέμ Λημνιού (στοιχεία που διαπίστωσα από στιγμιότυπα του ματς αργά σε ιστοσελίδα) είχε χρόνια να τα απολαύσει η εθνική μας. Του λείπει μόνο η πείρα για να διαπρέψει.

Paradise SPA & GYM: Το δώρο στον εαυτό σας. Προσφορά ετήσιας συνδρομής (full pack) στα 150 ευρώ! Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η επιστροφή, του Γιώργου Χατζηδιάκου
Για προληπτικούς…, του Γιώργου Αρκουλή
“Οδός Δωριμάχου” – Ένα διήγημα του Πάνου Καπώνη [βασισμένο σε αληθινά γεγονότα]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.