Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Και όμως ηττηθήκαμεν… η υπόθεση ΡΟΔΟΓΚΑΖ στο Καναμάτ, του Αντώνη Χατζηιωάννου

Spread the love

Ο Αντώνης Χατζηιωάννου είναι Πολιτικός Μηχανικός και Υποψήφιος με την «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με επικεφαλής τον κο Μανώλη Γλυνό.

 

Πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Πολυτέκνων ΄Η Θεοτόκος’’

Ανοικτή επιστολή της 21ης-05-2019

Προς τους Συνεταιριστές των  οικοδομικών συνεταιρισμών : ΑΟΣΠ ΄Η Θεοτόκος’’ ,‘’Ένωση – Βάκχος’’ και ‘’Αυτοστέγαση’’ της περιοχής ‘’Καναμάτ’’ του Σχεδίου Πόλεως Ρόδου,  τους δραστηριοποιούμενους στη περιοχή και όσους ενδιαφέρονται 

Φίλοι συνεταιριστές, συμπατριώτισσες / τες,

Η πολυετής προσπάθεια όλων μας για να καταφέρουμε να φτιάξουμε τα σπίτια μας στην περιοχή έχει έγγραφή ανεξίτηλα στην μνήμη μας.

Η ταλαιπωρία μας, και οι μνήμες όλων μας γεμίζουν τόμους βιβλίων

Όμως φίλες και φίλοι τελικώς ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ….

Ότι καταφέραμε, στα φανερά το χάσαμε στα κρυφά, δυστυχώς χωρίς να το προλάβουμε έγκαιρα.

Μιλώ για την επέκταση των εγκαταστάσεών της  ΡΟΔΟΓΚΑΖ παράνομα και αυθαίρετα

Οι χαρακτηρισμοί δεν είναι δικοί μου, αλλά της  Απόφασης της Περιφέρειας  (αριθ. πρωτ. 1494Φ.14.400) η οποία βρίσκεται  αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ  (ΑΔΑ 6ΤΞΖ7ΛΞ-ΞΜΨ) της 16ης Ιουνίου 2016,  με την  οποία την καλούσε να προβεί σε εργασίες αποξήλωσης των επεκτάσεων εντός 90 ημερών

Όπως θα καταλάβετε από την ανάγνωση της απόφασης την οποία  επισυνάπτω, τα υπηρεσιακά στελέχη της, έπραξαν στο ακαριαίο το καθήκον τους και ενώ ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης την υπέγραψε και την απέστειλε, από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι σήμερα, τρία (3) χρόνια μετά, δεν έχει γίνει τίποτα, με ευθύνη των πολιτικών προϊστάμενων της περιφέρειας.

Αντί να εφαρμοσθούν τα αναγραφόμενα στην απόφαση, στο ψηφοδέλτιο της  νυν  Περιφερειακής Αρχής , συμμετέχει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας !

Σας θυμίζω :

Κατά την δεύτερη θητεία του ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ως Νομάρχη Δωδεκανήσου ο υπογράφων ως πρόεδρος  , τα μέλη ΔΣ του συνεταιρισμού μας, καθώς και τα ΔΣ των ομόρων συνεταιρισμών, ‘’Αυτοστέγαση’’ και ‘’Ένωση–Βάκχος’’ παρέστημεν σε συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου για να ΜΗΝ εγκριθούν οι Περιβαλλοντικοί Όροι επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΡΟΔΟΓΚΑΖ,  προσφεύγοντας και οι τρείς συνεταιρισμοί  στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταβάλλοντας τριάντα εννέα χιλ. (39.000)  € , για να αποτρέψουμε την επέκταση των εγκαταστάσεων, ως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ρόδου του 1987 καθώς και η εν εξελίξει αναθεώρηση του 2005 ορίζουν.

Θυμίζω ότι δεν προσφύγαμε επειδή έχουμε κάτι με την επιχείρηση. Προσφύγαμε διότι τόσον το  Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ρόδου του 1987, καθώς και η εξελισσόμενη αναθεώρηση του,  του 2005, προβλέπουν την απομάκρυνση εγκαταστάσεων καυσίμων από περιοχές που γειτνιάζουν με  περιοχές κατοικίας (Σχέδιο Πόλεως).

Μέχρι την οριστική απομάκρυνσή τους,  λειτουργούν ως έχουν,  χωρίς να επιτρέπεται ΟΥΔΕΜΙΑ επέκτασή τους.

Παράλληλα, είναι υποχρεωτική από τις αδειοδοτούσες αρχές και τον  ασκούντα την εκμετάλλευση, να εφαρμόζουν  τις διατάξεις της  Νομοθεσίας «SEVESO» της ΕΕ, για την ‘’Πρόληψη των Κινδύνων Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης’’ στα οποία εμπλέκονται Επικίνδυνες Ουσίες’’ καθώς και το Πρωτόκολλο REACH για εκπομπές και σενάρια ατυχημάτων κατά την τροφοδοσία και διακίνηση καυσίμων και πετροχημικών

ΤΟΤΕ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.

Τι εν τω μεταξύ συνέβη ;

Μετά από τόσα χρόνια, που στο μεταξύ έχει κτισθεί το 80% περίπου των οικοπέδων των 3 συνεταιρισμών και η περιοχή πέραν του νηπιαγωγείου χρειάζεται πλέον και σχολείο, η ΡΟΔΟΓΚΑΖ,  προφανώς επειδή θεώρησε ότι η προσοχή μας μειώθηκε και το ενδιαφέρον μας εστράφη στην ανέγερση των κατοικιών μας.

Έτσι με από τακτική άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2015 στις εγκαταστάσεις της, προχώρησε αυθαίρετα όπως αναγράφει η Απόφαση,

Αισθάνομαι ένοχος που την εν λόγω απόφαση την είδα μόλις την περασμένη εβδομάδα και την δημοσιοποίησα αμέσως.

Φαίνεται ότι κανένας μας δεν αντελήφθη τι συνέβαινε δίπλα μας,  πέραν της Περιφέρειας

Επειδή συμβαίνει να συμμετέχω στις περιφερειακές εκλογές, όταν δημοσιοποίησα το θέμα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, το γραφείο τύπου της περιφέρειας δεν απάντησε  σε εσάς και τον πρόεδρο του συνεταιρισμού της Θεοτόκου, αλλά στον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ , λέγοντας ότι, για ότι συμβαίνει φταίει ο Μπενέτος ! (πρώην δήμαρχος Λειψών και νυν περιφερειακός σύμβουλος της μειοψηφίας).

Φίλες/οι συνεταιριστές

Αγνοείστε με ως υποψήφιο.

Με γνωρίζετε κυρίως ως πρόεδρο του συνεταιρισμού της ‘Θεοτόκου’ δεκαετίες.

Μαζί καταφέραμε να  οικοδομήσουμε και να οικοδομούμε τις κατοικίες μας, μετά από προσπάθεια που ξεκίνησαν οι παλαιότεροι συνεταιριστές από το 1961, με την ανεκτίμητη συμβολή  όλων ανεξαιρέτως των ΔΣ μας.

Ως νυν και μελλοντικοί κάτοικοι της περιοχής των συνεταιρισμών στο Καναμάτ , και όλοι οι πέριξ δραστηριοποιούμενοι και διερχόμενοι  αξίζουμε να κατοικούμε και να διαβιούμε με τις  οικογένειές μας με αίσθημα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση και της Περιφέρειας και τίποτα παραπάνω, οι συνεταιριστές και των  3  συνεταιρισμών,  δικαιούμεθα να ερωτήσουμε  την Περιφέρεια και αναμένουμε απάντηση.

Ο κίνδυνος για το περιβάλλον και την προστασία των κατοικιών, των ξενοδοχείων,  των διαβιούντων ντόπιων και τουριστών καθώς και των διερχομένων όπως το ίδιο το έγγραφο αναφέρει αυξήθηκε από τις αυθαίρετες επεκτάσεις; ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Ήρθησαν οι κίνδυνοι με βάση τα πορίσματα ελέγχου του κλιμακίου που διενέργησε τον έλεγχο;

Τηρήθηκε η προθεσμία των 90 ημερών που ορίζει το έγγραφο στην παράγραφο 3 καλώντας την εταιρία να αποκαταστήσει τους κινδύνους αλλιώς θα έπρεπε να είχε επέλθει προσωρινή ολική διακοπή της λειτουργίας.

Αν μέχρι σήμερα η εταιρία δεν έχει συμμορφωθεί και η Περιφέρεια αντίστοιχα δεν έχει διαπιστώσει αποκατάσταση της νομιμότητας και της ασφάλειας των εγκαταστάσεων, για πιο λόγο συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της υπό αυτές τις συνθήκες;

Τέλος το επιβληθέν πρόστιμο των 15,000 €, είναι το τελευταίο που μας απασχολεί  αν κατεβλήθη ή όχι.

Αναμένουμε..

Αντώνης  Σ. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

Πρόεδρος του ΔΣ  του ΑΟΣΠ ‘’Η Θεοτόκος’’


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η κυβέρνηση εν μέσω της «τέλειας καταιγίδας»… αμπελοφιλοσοφεί, του Γιάννη Σιδέρη
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 44ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Γιώργος Αρκουλής
Όλο και λιγοστεύει το χαμόγελο…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.