Πόρτα στην Πολιτική

Και τώρα η Folli Follie και το τεκμήριο αθωότητας, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.


Πάνος Μπιτσαξής

• Ούτε αφελής έχω υπάρξει, ούτε χτεσινός. Γνωρίζω πολύ καλά ότι φαινόμενα διαφθοράς έχουν υπάρξει, υπάρχουν και θα υπάρχουν στο δημόσιο βίο. Είναι εγγενές συστημικό στοιχείο. Γνωρίζω επίσης ότι τα φαινόμενα αυτά φύτρωσαν επι όλων ανεξαιρέτως, όλων ανεξαιρέτως, των κυβερνήσεων, από όσο θυμάμαι τα βήματα μου στη δικηγορία.Από τη πρώτη νεότητα μέχρι σήμερα αδιαλείπτως. Γνωρίζω επίσης ότι παρά την έντεχνη άλλοτε δεξιά ,άλλοτε αριστερή και άλλοτε αριστεροδεξιά ρητορική, που διάβρωνε και απαξίωνε τη δημοκρατία, η διαφθορά δεν ήταν πλειοψηφική στο πολιτικό σύστημα. Δεν ήταν , να το πω απλά , δομικό στοιχείο. Πλην μιας τετραετίας που τα πράγματα είχαν αγριέψει και πολλοί καμώνονται ότι την έχουν ξεχάσει. Υπήρχαν υποθέσεις αλλά όχι δομική διαφθορά. Δεν μας κυβερνούσε ο Αλ Καπονε.

• Γνωρίζω τέλος ότι σύρθηκαν αθώοι και καταστράφηκαν ζωές από σκευωρίες και κατασκευασμένα σκάνδαλα από πολιτικές συνωμοσίες και κυκλώματα των εκάστοτε ισχυρών της μέρας.Αυτών που κρατούσαν τη ρομφαία της ηθικής και της κάθαρσης για τους αντίπαλους και όχι για τους δικούς τους. Έχω πολλές φορές ζήσει αυτά τα δράματα από το έδρανο της υπεράσπισης απέναντι στην ύπουλη «εξουσία», μερίδα του τύπου και τη κοινή γνώμη έτοιμη να κατασπαράξει τον κατασκευασμένο και ευάλωτο ένοχο. Ξέρω πολλούς που αθωώθηκαν ομόφωνα αλλά τους έμεινε για πάντα η ρετσινιά και η υποψία. Που σύρθηκαν ως σημαία ευκαιρίας ενώ άλλοι κυκλοφορούσαν αμέριμνοι και παρίσταναν τους αδιάφθορους και τους κηνσορες.

• Ο πρώτος διδάξας επί των δικών μου ημερών ήταν ο αείμνηστος πατήρ Μητσοτάκης και το βρόμικο 89. Όχι μόνος του . Με την ομόθυμη σύμπραξη της τότε αριστεράς. Η κοινή πολιτική στόχευση ήταν η διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα ήταν ο ένας να πέσει και οι άλλοι να μην μπουν στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ επανήλθε μετά δόξης και παρέμεινε για δέκα χρόνια.Ο δεύτερος, άριστος μαθητής και συνεχιστής της μητσοτακικής παράδοσης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και το δικαστικά πλέον ελεγχόμενο παραδικαστικό όργιο και η κατασκευή ενόχων το οποίο σημάδεψε την πρωθυπουργία του. Αυτά που βλέπουμε είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η μεθοδολογία η ίδια ακριβώς χωρίς πρωτοτυπίες. Στόχευση, διασυρμός και αφοπλισμός των αντιπάλων. Η καλλιέργεια της ιδέας ότι πλην ημών των ηθικών και άσπιλων όλοι οι λοιποί είναι διεφθαρμένοι. Στο δρόμο αυτό είχαν επιστρατευθεί έμπειρα άτομα με θητεία σε τέτοια από την περίοδο της επάρατης δεξιάς και το Μαξίμου.

• Και τώρα καλή αρχή παλληκάρια. Δεν είμαι χαιρέκακος. Δεν θα σας πω ας προσέχατε.Θα σας πω μόνο για να το σκεφτείτε στη δίκη σας καμπούρα γιατί πριν δεν σας ενοχλούσε ήταν η καμπούρα των άλλων. Ο πιο εξευτελισμένος , από όλες τις κυβερνήσεις, ιερός για μας τους νομικούς ,δικαιϊκός θεσμός, είναι το τεκμήριο της αθωότητας. Το καταλαβαίνετε έστω εκ των υστέρων; Γιατί αυτό που συμβαίνει με τη Folli Follie και τη φερόμενη εμπλοκή σας είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη. Η ΝΔ σας καταδίκασε ήδη χωρίς δίκη. Σας κρέμασε στα μανταλάκια πριν προλάβετε να αρθρώσατε μια λέξη αντιλόγου. Η κοινή γνώμη ήδη σας κατατάσσει στο κατάλογο της απαξίωσης. Το τεκμήριο αθωότητας πήγε περίπατο. Και πρέπει να είσαι δικηγόρος για να ξέρεις ότι κανείς δεν είναι ένοχος επειδή κάποιος έστειλε ένα μειλ. Ότι θα έχετε ένα σωρό επιχειρήματα. Ότι κανείς δεν μπορεί να λέει για σας αν δεν κριθείτε. Πραγματικά λυπάμαι. Είστε θύματα της παράδοσης του 89 την οποία επάξια συνεχίσατε.

• Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας είναι βαρύ ατόπημα κύριοι της κυβέρνησης. Και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το διέπραττε κατα σύστημα δεν είναι ελαφρυντικό. Προσωπικά αυτό το ατόπημα θα με έχει πάντα απέναντι ως συνήγορο και ως πολίτη στον αέναο δονκιχωτισμό του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων.

• Τώρα μέρες γιορτινές συνιστώ στον παππού του τότε Μαξίμου, επειδή είναι γηραιότερος και ξέρει, να διαβάσει το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου. Θα το βρει συναρπαστικό.

ΥΓ:

Καλά Χριστούγεννα, η άνθηση της οικονομίας

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους μας. Παρά το ότι ειδικά για φέτος όπως έλεγα σε μια φίλη, η ευχετήρια έμφαση είναι το happy new year. Για τους γνωστούς λόγους. Δανείζομαι και λέω με δικά μου λόγια από το φίλο και συνάδελφο Κώστα Ντάλτα το εξής

Ο καθηγητής του Yale κ. Χριστάκης φέρεται ότι προέβλεψε ότι στη μετά-COVID εποχή θα υπάρξει «έκρηξη της σεξουαλικότητας» και «άνθηση της οικονομίας». Δεν μπορώ να αμφισβητήσω την αυθεντία του κυρίου καθηγητή. Για να το λέει έτσι θα γίνει.

Κατόπιν αυτού τόσο ο νεότερος εμού Κώστας όσο και εγώ με ιδιαίτερη ανυπομονησία αναμένουμε την «άνθηση της οικονομίας». Χρόνια πολλά!

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Κίνημα Αλλαγής Ν.Δωδεκανήσου: η έξοδος από το Μνημόνιο
Ίσως άρχισε να κυβερνά!, του Γιάννη Σιδέρη
Ασταμάτητα περιοδεύει ο Δήμαρχος Ρόδου κος Χατζηδιάκος με τον συνδυασμό “Ρόδος Δύναμη Πολιτών” στις υπηρεσίες

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.