Το σχόλιο της ημέρας

Και πέσαν οι μάσκες…, της Ωραιοζήλης Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος, αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός

Γιατί πήρα μεγάλη χαρά από την χθεσινή νίκη τη Κυβέλης Χατζηευστρατίου στο GNTM 4.; 

Διότι εκτός από την γιορτή ομορφιάς που έλαμψε, έλαμψε και το δίκαιο, το ηθικόν.

Όλα χθες κρίθηκαν με απόλυτη δικαιοσύνη.

Το σαμποταζ της όμορφης κολυμβήτριας μετά του στενού της “φίλου” στην φίλη τους Ειρήνη ήταν για τα δικά μου γούστα χυδαιότητα. Άλλο ευγενής άμιλλα στον αθλητισμό, κοπέλα μου, και άλλο πονηριά και ξεπούλημα ανθρώπων. Η ευγενής άμιλλα δεν συμπαθεί τις τρικλοποδιές . Και η χαμογελαστή Όλγα ανερυθρίαστα και χωρίς ντροπή έπραξε το χυδαίο για τον αθλητισμό και τα αγωνίσματα. Και για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό του GNTM. Διότι η ζωή είναι σαν άθλημα. Τα αθλήματα διέπονται από το “ευ αγωνίζεσθαι” και την ομαδικότητα, τον ευγενή συναγωνισμό, το ήθος, την ακεραιότητα, την περηφάνεια, την επίδειξη των καλύτερων σωματικών δυνάμεων. Αν σου αρέσει η στρατηγική, κοπέλα, να παίζεις σκάκι. Και μόνο σκάκι. Αλήθεια, με τέτοια στρατηγική διακρίθηκες και στην κολύμβηση; 

Η δικαιοσύνη έλαμψε, οι κριτές στα καλύτερά τους και το έπαθλο δόθηκε σε ένα κορίτσι που πραγματικά το είχε ανάγκη οικονομικά, κοινωνικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά. Η αθλήτρια που επιθύμησε να ανέβει στο βάθρο του μόντελινγκ, θα βρει τον τρόπο να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.  Άλλωστε ο πρωταθλητισμός απαιτεί χρήματα και όποιος τον κάνει δεν λιμοκτονεί.

Από την άλλη η Κυβέλη, σκληρή και ρεαλίστρια, με στοχοπροσήλωση και επαγγελματισμό αξιοσημείωτο, σχεδόν δηλητηριώδης μα ακριβοδίκαιη και χωρίς εγωισμό την ώρα εργασίας, χρειάζεται και τα χρήματα μα και τα καλούδια της πρωτιάς. Μα κυρίως της αξίζουν καθώς αν και μη αθλήτρια, αγωνίστηκε εντίμως και χωρίς τρικλοποδιές και σαμποτάζ για την νίκη.

Και ναι… με συγκίνησε που την ώρα της χαράς της, είδα ένα κανονικό κορίτσι, να κλαίει από χαρά, νικήτρια του διαγωνισμού και της ζωής της. Το παγωμένο χαμόγελο του αθλητικού βάθρου ήταν καλοστημένο μα άψυχο. 

Καλή σταδιοδρομία, καλοκόριτσο. Τα πονηρόπαιδα πήραν αυτό ό,τι τους άξιζε. Και αυτό είναι και νόμιμο και ηθικό. Διότι η επιθυμία και οι πόθοι ίσως να επιτρέπουν όλες τις τακτικές, αλλά δεν τις  δικαιολογούν κιόλας. 

Καλές γιορτές!

21.12.2022

SHARE
RELATED POSTS
Τα στοιβαγμένα τ’ άκαυτα, τ’ απούλητα τα ξύλα, του Δημήτρη Κατσούλα
Στο έλεος των τσαρλατάνων, του Βασίλη Κουτσίλα
Κύριοι της Κυβέρνησης, του Γιάννη Λοβέρδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.