Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Καζαμίας για προχωρημένους (ο πιο γκαγκάν Καζαμίας του 2018), του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Σημείωση του γράφοντος: Τόσο προφητικό, τόσο μέσα έπεσα που άφοβα το επαναλαμβάνω. Ο Καζαμίας του 2018 ισχύει ως το 2023 (με την καλή έννοια ).

Ιανουάριος: Τίποτε το σπουδαίο. Τουρκικός στρατός στην Αλεξανδρούπολη. Ο Ερντογάν δηλώνει… ” Σας είχαμε προειδοποιήσει”.
Ο Καμμένος, ο καημένος, απειλεί να παραιτηθεί εάν η Αλεξανδρούπολη μετονομαστεί σε Δεδέ Αγάτς. Ουδείς λόγος ανησυχίας διαβεβαιώνει ψύχραιμος ο Κοτζιάς. Ο πρωθυπουργός αναχωρεί για ολιγοήμερες διακοπές στα Σκόπια.

Φεβρουάριος : Ο τουρκικός στρατός προωθείται στη Καβάλα. Είναι ασφαλής η Αίγινα δηλώνει ο Φλαμπουράρης.” Ένας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός” και “Το Αιγαίο ανήκει στα Ψάρια του” δηλώνουν Ρουβίκωνας και νεολαία του Σύριζα. Η Μπέτυ πιέζει τον Αλέξη να επιστρέψουν από τις διακοπές.” Έχω και πανεπιστήμιο”, φέρεται δηλώσασα η περί ης ο λόγος ακαδημαϊκή διδάσκαλος.

Μάρτιος : Μίνι ανασχηματισμός για να σφίξουν οι κώλοι. Υπουργός Πολιτισμού και Νεότητας η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα με υφυπουργό την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ (με το συμπάθιο). Ο Σταθάκης αναλαμβάνει υπουργός Περιττών Υποθέσεων και Ψύχραιμης Αντιμετώπισης όταν μάς Φτύνουν. Ο Κουρουμπλής μετακινείται- προφανώς- στο Δικαιοσύνης. Μη αντιληφθώ καμιά λαδιά ή πετρελαιοκηλίδα την βάψατε, φέρεται δηλώσας.

Απρίλιος : Οι Τούρκοι έχουν κατέβει στην Κοζάνη ενώ ο στόλος τους ναυλοχεί στο Φάληρο. Ήσαν ανέκαθεν φίλοι μας και πιστοί σύμμαχοι, δηλώνει ο σεβαστός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πάκης. Εξάλλου δεν αμφισβητούν διόλου την συνθήκη της Λωζάνης.

Κι άλλος Απρίλιος : Πάσχα των Ελλήνων. Στη Λαμία σουβλίζουν τον Αθανάσιο Διάκο. Οι Τούρκοι επίστρατοι χειροκροτούν και τους σταυρώνει ο Καμμένος. Ο Τσίπρας παίρνει το προεδρικό αεροπλάνο και πηγαίνει πάλι στη Ντίσνεϋλαντ. Ο Βενιζέλος διαμαρτύρεται. Αυτά δεν συνέβαιναν επί των ημερών μου, δηλώνει. Ο ήλιος στον Ζυγό. Ο Ηλίας Μαμαλάκης στον Σκάι. Η Σία Κοσιώνη δεν είναι έγκυος.

Μάιος : Η Σία Κοσιώνη είναι έγκυος! Ανακούφιση στο Μαξίμου. Χαρές και σαμπάνιες στην Νέα Δημοκρατία. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Ερντογάν. Η μπάντα του τουρκικού στόλου παιανίζει έξω από το κτήριο του Νέου Φαλήρου. Συγκίνηση στο πανελλήνιο. Τώρα μπορώ να αντέξω τα μνημόνια, δηλώνει ο απλός κόσμος. Μισοτιμής τα ραπανάκια στην λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου.

Ιούνιος : Αιφνιδιαστικές εκλογές αναγγέλλει ο Τσίπρας. Ο Αβραμόπουλος δηλώνει παρών.
Ο Ερντογάν παρελαύνει στην Πανεπιστημίου και κουκουλοφόροι τον ραίνουν με ροδοπέταλα. Ζητώ η αδελφοσύνη των λαών δηλώνει συγκινημένος ο Πρόεδρος Πάκης και συμφωνεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η Περιστέρα Μπαζιάνα αναλαμβάνει Περιστασιακή Πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα αρνείται να εγκαταλείψει το Υπουργείο Πολιτισμού και Νεότητας. Το φεμινιστικό κίνημα στα καλύτερα του.

Ιούλιος : Οι εκλογές αναδεικνύουν πρώτη δύναμη τους ΑΝΕΛ και δεύτερο τον ΣΎΡΙΖΑ. Έτσι η νέα κυβέρνηση ονομάζεται ΑΝΕΛΣΥΡΙΖΑ έχει πρωθυπουργό καμμένο και μοιραίο υπουργό Άμυνας. Χοροί του λαού στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα συνεχίσουμε να λέμε αλήθειες κι ας σας πονάνε υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός. Πονάνε μωρέ τα παλικάρια; απάντησε ο σ. Πολάκης, υπουργός Παιδείας πλέον.

Αύγουστος : Ο Μάρκος Σεφερλής κλείνει το φετινό φεστιβάλ Επιδαύρου ως Ιφιγένεια εν Αυλίδι σε μια μνημειώδη, μεταμοντέρνα παράσταση. Κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ. Η κυβέρνηση δίνει το επίδομα ανεργίας σε δυόμισι εκατομμύρια κόσμο. Υλοποιούμε το πρόγραμμα μας φέρεται δηλώσασα η Μπέτυ Μπαζιάνα. Ο μοιραίος Αλέξης ζητεί το προεδρικό αεροπλάνο για να πάει Κουφονήσια αλλά ο πρωθυπουργός καμένος κάνει τον κουφό.

Σεπτέμβριος : Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει να μηδενίσει το ελληνικό χρέος αλλά η κυβέρνηση ΑΝΕΛΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει αδιάφορα. Πρόκειται για παγίδα των γραφειοκρατών των Βρυξελλών προειδοποιεί ο Φλαμπουράρης. Δημοψήφισμα εξαγγέλλει ο καμένος. Θέλουμε μνημόνια και την αξιοπρέπεια μας είναι η γραμμή της κυβέρνησης.

Οκτώβριος : Η λαϊκή ψήφος δικαιώνει την κυβερνητική πολιτική. Τα μνημόνια είναι η ψυχή μας βροντοφωνάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ. Νέοι χοροί στην Κλαυθμώνος. Απογοήτευση στο Βερολίνο, ανακούφιση στην Ουάσιγκτον. Τώρα δικαιώνομαι, δηλώνει ο Βαρουφάκης Πάνω στη σύγχυση επισκέπτεται αιφνίδια ο Ερντογάν την Αθήνα με αντικείμενο συζήτησης το Σκοπιανό.

Νοέμβριος : Επιτέλους! Το Σκοπιανό λύνεται με συμφωνία ως προς το όνομα. Του λοιπού το βαλκανικό αυτό κρατίδιο θα ονομάζεται urbi et orbi ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΊΩΝ. Θρίαμβος Κοτζιά! Προς τιμήν του η πλατεία Κοτζιά μετονομάζεται σε πλατεία υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής ( Κοτζιά). Ο τουρκικός στρατός ανηφορίζουν προς Βίτολα.

Δεκέμβριος : Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει αηδιασμένος από τα ψεύδη της πολιτικής και εκφράζει την επιθυμία να αποσυρθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας την επόμενη χρονιά. Η θέση είναι κατειλημμένη δήλωσε οργισμένη η Περιστέρα Μπαζιάνα προτού αναχωρήσουν οικογενειακώς για χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Άγκυρα.

( σημείωση : ο Καζαμίας είναι υπαρκτό πρόσωπο. Όπως π.χ ο Σμαραγδής. Ο Καμίνης δεν είναι. Πρόκειται για μυθοπλασία)

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ένα Σχολείο χωρίς …κάγκελα!, του Αθανάσιου Βυρίνη
Ιστορίες σχετικότητας, του Νίκου Βασιλειάδη
Στις 10 Σεπτεμβρίου οι νέοι Ευέλπιδες στη Σ.Σ.Ε.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.