Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Κάποιοι πρέπει να ντρέπονται, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Δημοσιεύτηκε χθες το δημογραφικό ανακοινωθέν της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (της φοβερής και τρομερής ΕΛΣΤΑΤ) για να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι φοβόμαστε ως σύγχρονοι και φτωχοποιημένοι Ελληνες. Με βάση τα στοιχεία για το 2018, λοιπόν, ο ελληνικός πληθυσμός μειώθηκε κατά 33.857 ψυχές, αλλά καλύτερα να μη περιμένουμε να εκφράσουν την λύπη τους οι βασικοί υπεύθυνοι, ούτε καν να ζητήσουν συγγνώμη, ή να ντραπούν, και εννοώ αυτούς οι οποίοι μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης και που ξορκίζουν την πληροφόρηση για τα δεινά που υφίσταται ο λαός. Εννοείται ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν θα μας  δώσει ποτέ στοιχεία –έστω κατά προσέγγιση- εκείνων των πεινασμένων και ρακένδυτων πολιτών που κοιμούνται στους δρόμους έχοντας στην άκρη της άθλιας κουβέρτας ένα πλαστικό κυπελάκι για κέρματα, ή αυτών οι οποίοι καταφεύγουν στην αυτοκτονία – και μην πει κάποιος επίσημος ότι τα στοιχεία είναι θολά γι’ αυτό και δύσκολο να περάσουν στον μηχανισμό της Στατιστικής.

Κατά τα άλλα –για να επανέλθω στο βασικό θέμα- η μείωση του πληθυσμού δικαιώνει τον Ευκλείδη (γνωστή η δήλωσή του για τους συνταξιούχους!) και γενικά μπορεί να θεωρηθεί προϊόν…καλοπέρασης των Ελλήνων. Γεννήσεις 85.440 – θάνατοι 120.297. Σκεφθείτε πόσες συντάξεις θα «γλιτώσει» το κράτος και πόσες επιστροφές των κλεμμένων θα καταφέρει να αναχαιτίσει με τον ρυθμό χελώνας των αποφάσεων του ΣτΕ, που απλά «προσφέρει» αυτό που χρειάζεται η κυβέρνηση. Δηλαδή την ευκαιρία να αγοράζει χρόνο!

ΥΓ: Έχει καταντήσει γελοίος ο σχεδόν καθημερινός βομβαρδισμός ειδήσεων από τα Μέσα (και εκτιμήσεων που συνεχώς αλλάζουν!)  σχετικά με το ήξεις αφήξεις των δικαστικών αποφάσεων για τις επιστροφές χρημάτων στους δικαιωμένους συνταξιούχους. Αλλά, ο Τύπος, την δουλειά του κάνει, αφού η ζύμωση του θέματος και η διατήρησή του στα πρωτοσέλιδα, φέρνει πελάτες!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο Αποδιοπομπαίος….Τόσκας!, του Γιώργου Σαράφογλου
Μπροστά στους πρόσφυγες, του Νότη Μαυρουδή
Δικαιοσύνη αλά Ελληνικά! (Justice Greek-style), του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.