Αθλητικά/Αθλητισμό

Κάθε προσπάθεια έμοιαζε με ζαριά…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Δύο πολύ σημαντικούς αγώνες διέθετε το χθεσινό πρόγραμμα του πρωταθλήματος μπάσκετ, τους οποίους πρόβαλε ζωντανά το τρίτο κρατικό κανάλι, γνωστό ως ΕΡΤ3. Δυστυχώς, η ηγεσία του επαγγελματικού μπάσκετ δεν κράτησε τα προσχήματα, προτιμώντας να εξυπηρετήσει το…τηλεοπτικό πρόγραμμα του εν λόγω καναλιού, το οποίο από τις οκτώ το βράδυ ως τις δέκα (που έδειξε το ματς Ηρακλή- Άρη) ζήτημα είναι αν αγγίζει σε πανελλήνια τηλεθέαση το 2%.

Να το πω όσο πιο καθαρά γίνεται. Στις οκτώ, υπήρχε, λοιπόν, το ματς της συμπρωτεύουσας. Δύο ώρες νωρίτερα, δόθηκε απ’ ευθείας από το γήπεδο της Πάτρας ο αγώνας Προμηθέα – Ιωνικού, και προς τιμήν τους οι Πατρινοί αγωνίστηκαν σοβαρά και -ως ανώτεροι- πήραν τη νίκη 88-84 μετά από συγκλονιστική προσπάθεια από πλευράς φιλοξενουμένων.

Κάτι που όμως δεν συνέβη δύο ώρες αργότερα, με τον Ηρακλή και τον (ουσιαστικά αδιάφορο αν και ανώτερο) ‘Αρη να το ρίχνουν στον…τζόγο των προσπαθειών τριών πόντων. Με τελικό νικητή τον Ηρακλή 91-86, που με αυτή την απίθανη νίκη άφησε στην τελευταία θέση τον Ιωνικό και ελπίζει!

Να επιμείνω στην απίστευτη προσπάθεια για τρίποντα και από τις δύο πλευρές, γεγονός που ευνόησε τον πιο τυχερό στο παρκέ. 12 πέτυχε ο «Γηραιός» σε 33 (!) προσπάθειες – 13 σε 30 () ο Άρης. Φυσικά ο αγώνας διατήρησε το ενδιαφέρον του μόνο ως προς το ποσοστό ευστοχίας τριπόντων, όμως μπάσκετ με τακτική δεν παίχτηκε παρά σε ελάχιστα σημεία του 40λέπτου. Παρακολουθώντας την λογική των παικτών και την επιμονή τους να «τζογάρουν» από τα 6μ.25, θυμήθηκα πριν χρόνια σε οδοιπορικό που είχα επιχειρήσει στην ενδοχώρα της ωραίας Χαλκιδικής, όταν σε ένα κακοφωτισμένο καφενείο της Νέας Τρίγλιας, έριχνα κλεφτά τις ματιές μου σε μια παρέα που πάνω σε ανοιχτό τάβλι έπαιζαν βαρβάτο μπαρμπούτι! ‘Ηταν η εποχή της δραχμής – ωραία χρόνια!!

Όσον αφορά το σοβαρό σφάλμα της διοργανώτριας; Θα έπρεπε να είχε ορίσει τους δύο ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ (στην Ελλάδα της υποψίας και της «παράγκας» ζούμε!) αγώνες την ίδια ώρα και μάλιστα χωρίς καν εναλλάξ τηλεοπτική εικόνα.

Εννοείται πως τα γεγονότα δεν δικαίωσαν τον «καίσαρα», αφού η… συμβία του δεν εμφανίστηκε στιγμή στο «ταμπλό»!

ΥΓ1: Λεπτομέρεια: με βάση την προκήρυξη, στο τέλος θα υποβιβαστεί μόνο ΜΙΑ ομάδα!

ΥΓ2: Η τυχερή νίκη του Ηρακλή (οι παίκτες του οποίου γ ν ώ ρ ι ζ α ν  ότι με νίκη θα ωφελούνταν βαθμολογικά…) υποθέτω ότι άφησε ικανοποίηση στο φίλαθλο κοινό της Τρίγλιας, αφού είναι σε όλους μας γνωστή η «κουμπαριά» του τοπικού συλλόγου με τον ιστορικό Ηρακλή στον ποδοσφαιρικό χάρτη της ΕΠΟ.

SHARE
RELATED POSTS
Θύμισε Βελιγράδι!, του Γιώργου Αρκουλή
Ορισμός της ατιμωρησίας!, του Γιώργου Αρκουλή
Σε λάθος αγορές κινήθηκε ο “Θρύλος”…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.