Αθλητικά/Αθλητισμό

Σε λάθος αγορές κινήθηκε ο “Θρύλος”…, του Γιώργου Αρκουλή

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Αρκουλής

 

Μια παλιά ανατολίτικη παροιμία λέει «όταν πολυφτιάχνεις κάτι, το χαλάς». Αν και το ρήμα είναι κάπως αδόκιμο, αυτή η παροιμία νομίζω πως ταιριάζει γάντι στην προσπάθεια της ηγεσίας του Ολυμπιακού, τους τελευταίους μήνες, να ενισχύσει περαιτέρω την ποδοσφαιρική ομάδα του Πειραιά. Να το δούμε:

 

Χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος, αντικαταστάθηκε ο Ισπανός προπονητής Μίτσελ με έναν Πορτογάλο –τον Βίτο Περέϊρα- μολονότι ο πρώτος είχε κοουτσάρει πολύ συμπαθητικά την ομάδα, οδηγώντας την σε νίκες επί των πρωταθλητριών ομάδων Ισπανίας, Ιταλίας και Σουηδίας!

 

Επίσης χωρίς να υπάρχει μείζων αιτία, αντικαταστάθηκαν πλήθος αμυντικών ποδοσφαιριστών (Μανωλάς, Αβραάμ κ.ά.), με συνέπεια η ομάδα τώρα να παραπαίει όταν ο αντίπαλος είναι κάπως υπολογίσιμος. Ιδιαίτερα κάποιοι ημιάγνωστοι αλλοδαποί παίκτες, αποδεικνύεται τώρα ότι θα ήταν χρήσιμοι στον Αιγινιακό ή στον Φωκικό της Αμφισσας, αλλά όχι στον πρωταθλητή Ελλάδας.

 

Ο Ολυμπιακός, χάνοντας τον αγώνα στο θλιβερό (από άποψη ασφάλειας) γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όχι μόνο απογοήτευσε το κοινό του, αλλά έκλεισε μια σειρά αναμετρήσεων χωρίς να μπορέσει να πλησιάσει διάκριση. Η ισοπαλία στην Τούμπα, η ισοπαλία εντός έδρας με την ΑΕΚ (μια ομάδα κατώτερης κατηγορίας που παλεύει με ομάδες γειτονιάς…) για το Κύπελλο και οι ήττες από την Ντνίπρο και τον Παναθηναϊκό ήρθαν να αποδείξουν ότι οι χειρισμοί σε προπονητή και παίκτες ήταν λάθος.

 

Κατά τα άλλα, οι ειδικοί μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, διατύπωναν αργά χθες την άποψη ότι ο ‘Θρύλος’ του Πειραιά παραμένει φαβορί διότι έχει πιο εύκολο πρόγραμμα ως την λήξη, από τον βασικό του αντίπαλο, με την προϋπόθεση βέβαια να μην…αδικηθεί από κάποιον διαιτητή.

 

ΥΓ: Το αν η διαιτησία θα αποφασίσει να βλάψει τον Ολυμπιακό είναι μια άλλη, εξωπραγματική ιστορία, που δεν αντέχει σε ζύμωση.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
08-143145korakozo.jpg
Η Ρόδος βράβευσε Κορακάκη και Κοζομπόλη
Ανίκανοι υπεύθυνοι, του Γιώργου Αρκουλή
Οι φωνές του Σικελού έπιασαν τόπο…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.