Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Θύμισε Γκαλεάνο…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Έχοντας κουραστεί από την φλύαρη τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα του Ολυμπιακού στο Μόναχο, από τον ρεπόρτερ του συνδρομητικού καναλιού (ακατάσχετη φλυαρία, υψηλοί τόνοι όταν δεν χρειάζονταν, άχρηστα σχόλια, τέτοια), ειλικρινά αποζημιώθηκα από την χθεσινοβραδινή παρουσίαση (ERT sports) του ματς των πιτσιρικάδων Εκουαδόρ και Ιταλίας (0-1), για το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών, που διεξάγεται σε γήπεδα της Βραζιλίας.

Ένας ήρεμος παρουσιαστής, χωρίς να το ρίξει ποτέ σε…ραδιοφωνική μετάδοση (απλά έδινε στους τηλεθεατές τα ονόματα των πιτσιρικάδων – πάντα σωστά!), μου διατήρησε ως το τέλος το ενδιαφέρον με την αποφώνησή του να μου θυμίζει λίγο πνεύμα από Εντουάρντο Γκαλεάνο, τον σπουδαίο Ουρουγουανό  μάστορα της γραφής και διανοούμενο του ποδοσφαίρου. Είπε: «Ευχές για Ειρήνη, αγάπη και μεγάλες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις».

Ελπίζω να τον ξανακούσω και να μην τεθεί στο περιθώριο, χαρακτηριζόμενος …ριζοσπάστης!

* Στο μεταξύ, με την εκπομπή του Θεοφάνους, φαίνεται πως ολοκληρώνονται οι τιμητικές στον σπουδαίο μας συνθέτη Γιώργο Σπανό. Αν κάτι λείπει μέχρι τώρα, είναι μια επίσημη συγγνώμη του κράτους (δηλαδή των διαφόρων διορισμένων «χαρτογιακάδων» που διοικούσαν το Φεστιβάλ Αθηνών) για την άρνησή τους να παραχωρήσουν στον Σπανό το Ηρώδειο. Όταν, μάλιστα,  το Ρωμαϊκό Θέατρο, έχει δοθεί σε διαφόρους για μέτριες παραστάσεις, ακόμη και για μια σύναξη διαφόρων τραγουδιστών προκειμένου να τιμήσουν τα χασικλίδια άσματα και άλλα που αναφέρονταν σε ποικίλες ουσίες, γαρνιρισμένες με μπόλικα σεκλέτια και λαϊκούς καημούς!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Γεννιόμαστε. Και μετά…, του Κωστή Α.Μακρή
Μια φορά κι έναν καιρό…, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Οι σιχασιάρηδες, του Γιάννη Στουραΐτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.