Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Θλίψη μου προκαλούν…, του Γιώργου Πίτσου

Spread the love

 

Ο  Γιώργος Πίτσος  είναι Πολιτικός Μηχανικός.

Οι κυβερνώντες γιατί με αφορμή την πανδημία έχουν καταλύσει κάθε έννοια δικαίου. Κυβερνούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Κάθε εργασιακό και δημοκρατικό κεκτημένο τίθεται εν αμφιβόλω. Η πανδημία αποδείχθηκε ο καλλίτερος φερετζές του δεξιού λαϊκισμού. Αντί άρτο και θεάματα έχουμε επίδομα και Χαρδαλιά.

Οι έχοντες και κατέχοντες που ανερυθρίαστα πετούν ξεροκόμματα φιλανθρωπίας για την δήθεν στήριξη ενός ΕΣΥ που λυσσαλέα πολέμησαν στο παρελθόν. Φτύνω στην υποκρισία τους και τα κροκοδείλια δάκρυα για την κοπέλα του σούπερ μάρκετ και τον ντελιβερά. Οι νταβατζήδες της μαύρης εργασίας σπαράζουν για τον σκουπιδιάρη μωρέ !

Τα σφωγγοκωλάρια δημοσιογραφικά μαγαζιά που έναντι αδρής κρατικής αμοιβής φιμώνουν κάθε άλλη άποψη και λιβανίζουν νυχθημερόν την κυβερνητική Καμόρα και τον γιαλαντζί Εθνάρχη. Δημοσκοπήσεις πάνω σε νεκρούς.

Τα μορμολύκεια της δήθεν Κεντροαριστεράς που έβγαλαν επιτέλους τον δεξιό που έκρυβαν μέσα τους και ξεσπάθωσαν υπέρ Κούλη. Τόσα χρόνια καταπιεσμένοι να προσποιούνται τους προοδευτικούς φίλους του Βενιζέλου και της Διαμαντοπούλου. Τόσο  διαγκωνισμό για μια θεσούλα δεν έχω ξαναδεί.

Ο θερμοθάλαμος εκκολαπτόμενων δεξιών που λεγόταν Ποτάμι. Η μεγαλύτερη τρύπα της μεταπολίτευσης . Ποιος το θυμάται πια; Μας άφησε όμως μια μεγάλη φουρνιά Κυριακοφύλακες που χτυπάνε γερμανικά νούμερα στη δούλεψη του. Να κάνει κι ο Σταύρος κάνα κιμπαριλίκι με την κρατική επιχορήγηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση που πείστηκε από τα πληρωμένα ΜΜΕ ότι η κριτική εν μέσω πανδημίας είναι αντεθνική πράξη και σιώπησε. Ενδοσκοπεί μάλλον αναζητώντας το φύλο των αγγέλων. Πέταξε λευκή πετσέτα υπό το βάρος των τραλαλά  δημοσκοπήσεων αφήνοντας μεγάλα στρώματα της κοινωνίας χωρίς εκπροσώπηση. Τώρα που χρειάζεται στήριξη των αδυνάτων και  προστασία των μην προνομιούχων η Αριστερά πήγε εκδρομή.

Το Κιναλ που δέρνει νυχθημερόν την κυβέρνηση με άνθη. Ως γνωστόν ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται.

Τα μικρότερα κόμματα γιατί κοπιάζουν γράφοντας δελτία τύπου που δεν εμφανίζονται πουθενά αλλά οκ.

Η ανυποληψία που έχουμε για τους εαυτούς μας. Ο κορωνοϊός τιθασεύτηκε από εμάς. Η δεκαετής κρίση μας ωρίμασε αρκετά ώστε στην συντριπτική μας πλειοψηφία να αυτό πειθαρχήσουμε στα μέτρα πρόληψης και περιορισμού. Η κυβέρνηση πουλάει φούμαρα κι εκδούλευση ότι δήθεν καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Σε ένα κουτσό ανθρώπων και υλικών ΕΣΥ. Σε ΜΕΘ που στηρίζονται σε ιδιωτικές δωρεές. Σε μόλις 50.000 τεστς για δέκα μύρια πληθυσμό. Με έναν φαιδρό Κικίλια. Εμείς, πατριώτες, πάλι λύνουμε το πρόβλημα. Εμείς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όχι αυτοί που μοιράζουν αφειδώς φράγκα στους ημέτερους με απ’ ευθείας αναθέσεις.

Η ελαφρότητα και η εφήμερη αντιμετώπιση πολλών πολιτών. Να αυξηθούν οι ΚΑΔ , να πέσουν οχτακοσάρια. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή , μυρίζει απολύσεις στο σφαγείο. Αναστολή υποχρεώσεων πληρωμών τώρα, να δεις τι σού’χουν για Σεπτέμβρη. Δώστε επιδόματα στο λαό, ποιος νοιάζεται για θέσεις εργασίας.

Η νέα γενιά της τεχνολογίας, αυτοί με τις start ups μωρέ. Αυτοί που κάνουν σ όλα υψηλή κριτική αλλά τόσο όσο. Μήπως κοιτάξει κατά δω ο Πιερακάκης και τρυπώσουν κι αυτοί σε καμιά ψαγμένη θεσούλα που δεν καταλαβαίνει η πλέμπα.

 Θλίψη μου προκαλώ κι εγώ. Υπέκυψα κι έκανα αίτηση για το εξακοσάρι της επιμόρφωσης. Συναινώ στην μεγαλύτερη απάτη της δεκαετίας. Πούλησα την επαγγελματική μου αξιοπρέπεια για 600 ευρώ. Προσκύνησα τον Βρούτση και τον Γεωργιάδη. Με ξεβράκωσαν κανονικά. Γελάστε με τα αστεία στο Facebook για τις ανορθογραφίες και τη μετάφραση. Γελάστε.

 Οι πανδημίες, από τα βάθη των αιώνων δεν εξάλειψαν τις ανισότητες. Κανένα δεινό της ανθρωπότητας δεν κατήργησε την ταξική πάλη. Καμιά συμφορά δεν έδωσε συγχωροχάρτι στους εκμεταλλευτές και την αδικία. Εμείς θά ‘μαστε από εδώ και οι παγκόσμιοι Μητσοτάκηδες από εκεί. Ας φροντίσουμε να μην είμαστε ξεδοντιασμένοι κι αποχαυνωμένοι.

 Πλησιάζει η ώρα 6. Αρχίζει η ενημέρωση.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Σκέψεις για τη Σταύρωση του Χριστού, του π. Μάξιμου Παναγιώτου
Άγιος «Rapid self-test» Βασίλης🎄Santa “Rapid self-test” Clause🎄, by George Sarafoglou
Οι Αργοναύτες, ο στόχος και το «κουπί», του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.