Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η «HISTORICA» ήρθε για να μείνει στη ζωή μας…

Spread the love

Η «HISTORICA» ήρθε για να μείνει στη ζωή μας… Πέρσι, έγινε η αρχή και φέτος υπάρχει η συνέχεια. Τα ποδήλατα βγήκαν από τη «ναφθαλίνη» και απέκτησαν ξανά ψυχή. Ο Γιώργος Βογιατζής, ο Μιχάλης Καρπαθάκης και η Νεμρά Μπάστιαλη Σκαρτάδου- εμπνευστές της «HISTORICA»- θα υποδεχθούν από σήμερα για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη Ρόδο τους λάτρεις του ατσάλινου ποδηλάτου, σε μία διαφορετική εκδήλωση vintage…, που μας ταξιδεύει στο χρόνο και τις ομορφιές του νησιού με ορθοπεταλιές. Οι «θρύλοι» της ελληνικής ποδηλασίας θα είναι και φέτος συνεπείς στο ραντεβού της «HISTORICA», έχοντας στόχο να μεταλαμπαδεύσουν τα μυστικά των πεντάλ στη νέα γενιά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ HISTORICA

ΣΗΜΕΡΑ:

(19:00): Εγκαίνια της έκθεσης παλιού ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο. Η έκθεση θα είναι ανοιχτό μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου και θα μπορεί να την επισκεφτεί δωρεάν όλος ο κόσμος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(11/10):

(19:00): Διασυλλογικός αγώνας πίστας στο ιστορικό ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου (δημοτικό στάδιο Διαγόρας) με αγώνα αποκλεισμού ανδρών. Ένας βραδινός αγώνας ακολουθώντας την ίδια τυπική τελετουργική δομή με τους αγώνες πίστας των δεκαετιών του ’60, του ’70 και του ’80. Πλούσιο πρόγραμμα με μουσική, φαγητό και έντονες συγκινήσεις με τους ζωντανούς θρύλους της ελληνικής και ξένης ποδηλασίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ(12/10):

(10:45): Ιστορική διαδρομή 50 χιλιομέτρων με εκκίνηση την πλατεία Ελευθερίας. Στη βόλτα αυτή μπορούν να πάρουν μέρος όλοι αυτοί που έχουν παλιό ποδήλατο και παλιό ρουχισμό, διάθεση, νοσταλγία για το παλιό γενικά και το ανεξίτηλο στο χρόνο. Οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν δύο ειδών διαδρομές, αφού θα υπάρχει και μικρότερη μέσα στην πόλη, ενώ η μεγαλύτερη θα συνεχιστεί μέχρι τα Μαριτσά.

(19:00): Δεξίωση στο Amalfi Coast. Μία βραδιά με φαγητό, μουσική και συνομιλίες με τους προσκεκλημένους. Επίσης θα γίνουν οι βραβεύσεις των ιστορικών ποδηλάτων.

ΚΥΡΙΑΚΗ(13/10):

Τελευταία ημέρα της ιστορικής έκθεσης παλιού ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ HISTORICA

Νεμρά Μπάστιαλη- Σκαρτάδου (πρόεδρος Π.Ο. Ιβίσκος)

Μιχάλης Καρπαθάκης (γενικός γραμματέας Π.Ο. Ιβίσκος)

Γιώργος Βογιατζής (συντονιστής οργανωτικής επιτροπής)

Μάκης Δούβαλης- Ευγενία Γήτα (αθλητικοί συντάκτες, μέλη Π.Σ.Α.Τ. και AIPS, γραφείο Τύπου Historica)

Χάρης Ζαμπετούλας (γραφιστική υποστήριξη, δημιουργία ιστοσελίδας Historica)

Κατερίνα Βογιατζή (επιμέλεια και επεξεργασία φωτογραφιών)

Όλοι οι παλαίμαχοι αθλητές και παράγοντες που μας παραχώρησαν φωτογραφικό υλικό

SHARE
RELATED POSTS
Η φωτογραφία της ημέρας, Ρόδος, 10:00 πμ
Λήξη θητείας Αντιπρύτανη…, του Δρ Σπύρου Συρόπουλου
paremvaseis_montesmith.jpg
Άμεσες παρεμβάσεις στον καμένο λόφο του Μόντε Σμιθ αποφάσισε ο Δήμαρχος Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.