Το σχόλιο της ημέρας

Η χώρα ξεκούρδιστη λατέρνα, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Πάνος Μπιτσαξής

• Το θέατρο του παραλόγου σε πλήρη εξέλιξη

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την αστυνομία ότι δεν είχε σχέδιο να προστατεύσει τους πολίτες από τους διαδηλωτές που ο ίδιος κάλεσε. Τώρα τι να τους πεις; Ο μουσικός σηκώνει τα χέρια. Όσο πιο ήρεμα μπορώ τους λέω τα εξής αυτονόητα. Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι δικαίωμα προστατευόμενο από το Σύνταγμα. Η μόνη ένσταση, ο κορωνοιός, ας πούμε ότι δεν είναι της παρούσης και ότι το δικαίωμα αυτό υπερείχε. Δεν συμφωνώ αλλά προσχωρώ χάριν της συζήτησης. Όποιος όμως κινητοποιείται έχει και την ευθύνη της κινητοποίησης και της περιφρούρησης της. Έχει την απόλυτη ευθύνη αν γίνει «αντιεξουσιαστικό μπάχαλο» όπως έγραφα χτες. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να οργανώσει μια κινητοποίηση ζητά στα σοβαρά να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας; Θα γίνει μπάχαλο ξανά η χώρα όπως είχε γίνει κάποτε. Αυτό είναι το απλό συμπέρασμα της Νέας Σμύρνης. Γιατί όλοι το ξέρουμε και το λέμε προκαλώντας οργισμένο αντίλογο. Οι 600 που «απεσπασθησαν» από την ειρηνική συγκέντρωση είναι προστατευόμενη σάρξ εκ της σαρκός της συριζαϊκης ρητορικής. Η απόπειρα δολοφονίας του Αστυνομικού και η αγριότητα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη. Είναι όμως σαφές ότι υποθάλπεται η ασυλία της δήθεν πολιτικής αλητείας. Συστηματικά, επίμονα έμμεσα αλλά σαφώς. Γιατί αν χτες υπήρχε τραυματίας από αυτούς σήμερα θα στέναζαν οι αράδες της δημοσιότητας για την αστυνομική αυθαιρεσία. Γιατί δεν τους άφησαν να ολοκληρώσουν το έργο τους.Να κάψουν τα αυτοκίνητα των μισητών αστών της Ν.Σμύρνης, να καταλάβουν το αστυνομικό τμήμα, να λιντσάρουν όσους βρεθούν στο δρόμο τους, να κάψουν ζωντανούς μερικούς. Να αρχίσει επιτέλους η επανάσταση κατα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και του καπιταλισμού. Έργο χιλιοπαιγμένο.Τι να κάνουμε «παιδιά είναι»αντιδρούν. Πάλι καλά που είχαμε μια αποστασιοποίηση από όλα αυτά. Δειλή, ξέπνοη αλλά αποστασιοποίηση. Γιατί όπως έγραφα κι ελπίζω κάποιοι φίλοι να το καταλάβουν τώρα ο κύκλος της βίας είναι αλληλοτροφοδοτούμενος, συγκοινωνούντα δοχεία. Και ναι απέναντι της πρέπει να τηρείς ίση απόσταση. Αλλοιώς γίνεσαι μέρος του προβλήματος. Συμμέτοχος του προβλήματος.

• Η κυβέρνηση είναι επίσης ηθοποιός στο θέατρο του παραλόγου. Αργά το κατάλαβε ο Μητσοτάκης ότι δεν πρέπει να διχάζεται η χώρα. Πολύ αργά. Όταν η χώρα μοιάζει ξεκούρδιστη λατέρνα. Με 3500 κρούσματα και προ των πυλών ανεξέλεγκτου κινδύνου, παλινωδώντας σε πλείστες όσες αντιφάσεις ,ανοίγει μέτωπα αχρείαστα, άκαιρα και διχαστικά. Με εμβρυώδη εκτίμηση των κινδύνων. Νομίζοντας ότι η δημοσκοπική υπέροχη τους δίνει λευκή κάρτα. Δεν υπάρχουν λευκές κάρτες στη Δημοκρατία.

• «Βλάπτουν εξ ίσου τη Συρία» θα έγραφε ξανά αν ζούσε ο Καβάφης.

SHARE
RELATED POSTS
Το σχόλιο της ημέρας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο ανήκων στην Πατρίδα, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)
Χρήματα καμπάνιας-covid σε site ανύπαρκτης επισκεψιμότητας στην Ελλάδα, της Τζίνας Δαβιλά
Κράτος Μη Εφημερεύον!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.