Πόρτα στην Πολιτική

Η χώρα δεν είναι λάφυρο της «Νέας ΕΡΕ» του Μητσοτάκη, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα, το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο: Μετά το τραγικό πίσω-μπρος και τη χρυσόσκονη της αυτοκριτικής του πρωθυπουργού για το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που ξε-καταργήθηκε ξαφνικά, τώρα το νέο Μεγάλο Ρουσφέτι: Με την ρύθμιση Βρούτση που αποκαλύπτει σήμερα η ΑΥΓΗ οι «δικοί μας» συνταξιούχοι του Δημοσίου θα συνεχίζουν να παίρνουν κανονικά τη σύνταξή τους και μετά την πρόσληψή τους ως μετακλητοί ή το διορισμό τους σε διοικητική θέση!

Το πρωτοφανές, που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε, δεν είναι ένα απλό ρουσφετάκι, μια τρυφερή εξυπηρετησούλα. Είναι μια πρόκληση άνευ προηγουμένου απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συνταξιούχων, που είδαν τα εισοδήματά τους να σφάζονται στον μνημονιακό πάγκο και στήριξαν μ’ αυτά χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς άλλα έσοδα.

Είναι και κάτι ακόμα: Είναι μια επιστροφή στο Κράτος του Ρουσφετιού, στην ΝΔ του ‘70, στην ΕΡΕ του ‘50. Τουλάχιστον, η Δεξιά του Μητσοτάκη διδάσκει στις νέες γενιές Ιστορία, αναβιώνοντας τις χειρότερες παραδόσεις της παράταξης που κυβέρνησε τον τόπο για δεκαετίες. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι το κράτος-λάφυρο των ρουσφετιών, το πραγματικό πρόσωπο του κράτους της Δεξιάς στην Ελλάδα.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
07-2030106767976.jpg
Οι πιο πλούσιοι έγιναν ακόμη πλουσιότεροι παρά το Brexit
04-10101517818669.jpg
Στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη δεν ήταν μόνο η πολιτική της Ρωσίας, αλλά ο ίδιος ο Πούτιν, του Ρομπέρτο Τοσκάνο
Οι ζευγάδες του τρόμου και οι αντιστάσεις της κοινωνίας, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.