Πόρτα στην Πολιτική

Η τρύπα στο νερό του Ερντογάν, το δάκτυλο στη σκανδάλη και οι διακοπές της ΠτΔ, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

Πείτε με ενδοτικό αληθινά δεν με ενδιαφέρει. Το είχα λουστεί στις Πρέσπες με πολύ χειρότερους χαρακτηρισμούς.

Πόλεμο, παλικάρια, δεν κάνεις για μια τρύπα στο νερό όταν το νερό είναι μακριά από τις ακτές μας. Το μόνο που βλέπω λογικό είναι να στείλουμε κι εμείς ένα ωκεανογραφικό σκάφος να ερευνήσει εντός του παράνομου Τουρκο-λιβυκού συμφώνου, αν υπάρχουν χταπόδια και σφουγγάρια. Ως εκεί. Και να προκαλέσουμε έντονη διπλωματική κινητικότητα. Η τρύπα στο νερό είναι η προσπάθεια του Ερντογάν να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της δημοτικότητας του που πάει φούντο μαζί με τη λίρα. Εμείς τσιμπάμε σα χάνοι και του δίνουμε την ευκαιρία που μανιωδώς αναζητά. Η κυβέρνηση με το δάχτυλο στη σκανδάλη και ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητά να την πιέσει αμέσως και με το παραμικρό.

Όλοι προέκυψαν ξαφνικά θερμόαιμοι στο έπακρο. Εγώ σκέφτομαι τη νεώτερη γενιά που πασχίζει να σταθεί όρθια. Έφαγαν στη μάπα, για να το πω λαϊκά, μια κρίση στο ζενίθ, τώρα την επιδημία, μένει ένας πόλεμος για να δέσει ο χυλός. Αρκετά. Ψυχραιμία.

Ανεξάρτητα από τη θέση που έχει κάθε πολίτης για το τρόπο προσέγγισης των Ελληνοτουρκικών διαφορών αυτή την ώρα το πολεμικό ναυτικό βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο σύνολο τους σε ύψιστη επιφυλακή. Είμαστε ολόψυχα στο πλευρό και η σκέψη μας ακολουθεί και νοιάζεται για τα παιδιά μας που υπηρετούν στα πλοία, στα υποβρύχια, στις μονάδες και φυσικά στους κυβερνήτες, στους αξιωματικούς και τους βαθμοφόρους. Καλή δύναμη να έχουν και τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Κάθε Έλληνας σε ώρα ανάγκης οφείλει να στηρίζει τη Πατρίδα, αν είναι ικανός να φέρει όπλο, αν κληθεί, είτε διαφωνεί, είτε συμφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Σε ώρα ανάγκης η Ελλάδα είναι πάντα ενωμένη.

Και κάτι ακόμα:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να είναι εδώ στο γραφείο της και να εκφράζει την ενότητα των Ελλήνων τη δύσκολη ώρα. Όχι διακοπές. Αν ήθελε να μην χάσει τα μπάνια της,  μόνο σε δύο σημεία μπορούσε να πάει. Αμφότερα είναι πανέμορφα και της τα συνιστώ.  Στο Καστελόρριζο και την Κάρπαθο. Κάποιοι θα πουν και τι να κάνει εδώ. Είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στο συμβολικό επίπεδο και μερικές φορές κατ’ εξαίρεση και στο προσκήνιο με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της χώρας.

Σημ: Φωτογραφία άρθρου από το αρχείο του ΓΕΣ

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Εδώ Παππάς… εκεί Λαγός!, του Γιώργου Σαράφογλου
Κώστας Αρβανίτης: ο σπάνιος πατριώτης Μανώλης Γλέζος
Giannis Sideris
Μας προετοιμάζουν για τη δραχμή;, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.