Ανοιχτή πόρτα

Η τελευταία παραγγελία, του Δημήτρη Κατσούλα

Ίδρωσε και μούσκεψε πολλά παντελόνια στο διάβασμα. Χωρίς φροντιστήρια και ειδικά μαθήματα. Η οικογένεια του που να ανταποκριθεί σ’ αυτές τις πολυτέλειες. Το έβαλε πείσμα και με την πρώτη πέρασε στο Πολυτεχνείο. Μηχανικός παρακαλώ !

Στην απονομή του πτυχίου του όλη η οικογένεια πήγε να φωτογραφηθεί μαζί του. Η αδελφή του πρώτη, στο κέντρο της φωτογραφίας  να δείχνει υπερήφανη για τον Τάσο.

Αυτός όμως βιαζόταν, έπρεπε να ‘’ βγει στο μεροκάματο ‘’. Να δουλέψει, να τσοντάρει στα έξοδα. Μετά από πολλά τρεχαλητά – ούτε να ακούσει για ‘’ μέσον ‘’ ο Τάσος – έπιασε δουλειά σε μια πιτσαρία . ‘’Ντελιβεράς ‘’ σε κάποιον μακρινό εξάδελφο του πατέρα του .

Εννέα μήνες τώρα πάνω στο μηχανάκι, αψηφώντας ζέστη και κρύο και όλο πίεση για πιο γρήγορα, να μην αφήσει παραπονεμένο τον πελάτη . Ακριβής στην παράδοση και ευγενέστατος . Χωρίς ασφάλεια, παρά μόνο ένα παλιό κράνος στοιχειώδες μέσο για την προστασία του .

Και να  ‘σου μια νυχτιά, με ένα ψιλόβροχο που του περόνιαζε τα κόκκαλα , γλιστρά το μηχανάκι και ο Τάσος κείτεται στην άκρη του δρόμου με τα γυαλιά σπασμένα στην άσφαλτο . Αίμα δεν φαίνεται . Τραύμα δεν φαίνεται . Μόνο στα μάτια του έχει σβήσει για πάντα το φως .

Λίγο πιο πέρα το πακέτο στέκεται όρθιο . Άθικτο αυτό .

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Διάλεξη «Περί Ηγεσίας» από τον Αρχηγό Στρατού Ξηράς Αντγο Αλκιβιάδη Στεφανή -Το μυστικό της επιτυχημένης Ηγεσίας
Το «Μάτι» κι ο «Πολιτικός Κυκλώνας»!, του Γιώργου Σαράφογλου
Μανούλες, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*