Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Η “Συμφωνία” και…ο Χότζας!, του Γιώργου Σαράφογλου

Ο πατέρας μου γεννημένος στην Μικρά Ασία είχε και μια ιστορία του Χότζα σχεδόν για κάθε περίσταση. Το σκίτσο αυτό φτιάχτηκε με μια από αυτές τις ιστορίες!

Ήταν που λέτε δυο συγχωριανοί που είχαν μια διαφορά μεταξύ τους και δεν έβρισκαν άκρη. Τους λέει λοιπόν ένας κοινός τους φίλος «δεν πάμε στον Χότζα που είναι και σοφός να σας λύσει την διαφορά;» «Πάμε» συμφωνούν και οι δυο.

Μια και δυο πάνε στο Χότζα ο οποίος ρωτά τον έναν χωρικό να του πει την δική του άποψη στο θέμα. Του εξηγεί λοιπόν πώς έχει η υπόθεση όποτε ο Χότζας γυρνάει και του λέει «Δίκιο έχεις»! Γυρνάει στον άλλο χωρικό και του ζητάει κι εκείνου να πει την δική του άποψη. Αφού τον ακούει κι αυτόν του λέει «Σάμπως κι εσύ δίκιο έχεις» οπότε γυρνάει ο φίλος που τους είχε φέρει και λέει στον Χότζα «βρε Χότζα μου, πώς είναι δυνατόν να έχουν και οι δυο δίκιο»; Κι ο Χότζας «ξέρεις κάτι; Κι εσύ δίκιο έχεις»!!!

Γιώργος Σαράφογλου

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του

Το άρθρο εκφράζει τις απόψεις του συγγραφέα
iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η επιστολή παραίτησης της κας Τώνιας Μοροπούλου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ-Απώλεια για τον κο Μητσοτάκη η απουσία της διεθνώς καταξιωμένης Επιστήμονα
Σκισμένα Λάστιχα! (Αλληγορικός τίτλος), του Μάνου Στεφανίδη
Στο προσκήνιο και πάλι ο πυρηνικός εφιάλτης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.