Πόρτα στον Κόσμο

Η προειδοποίηση του Τζίμι Κάρτερ, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

 

Οταν ο Τζίμι Κάρτερ (Jimmy Carter), 97 ετών, 39ος πρόεδρος της Αμερικής, φτάνει στο σημείο να γράψει άρθρο στην «New York Times» με τίτλο «Φοβάμαι για την δημοκρατία μας» («Ι fear for our democracy»), τότε πραγματικά ανησυχώ.
Ο Κάρτερ δεν θεωρείται από τους μεγάλους προέδρους των τελευταίων δεκαετιών. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι η Ιστορία έχει γράψει τον τελευταίο λόγο για την προεδρία του.
Πάντως δεν υπήρξε λαϊκιστής. Το αντίθετο μάλιστα. Είχε το θάρρος της γνώμης του, ακόμα κι αν αυτό ήταν πολιτικά επιζήμιο για τον ίδιο.
Ο λόγος του χαρακτηρίζεται από το μέτρο. Η ζωή του είναι όσο πιο ενάρετη μπορεί να είναι για έναν πολιτικό. Ακόμη και μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο αφιέρωσε τον χρόνο του σε έργα που ωφέλησαν τη μεσαία τάξη και τους φτωχούς, όπως η κατασκευή σπιτιών, στα οποία και ο ίδιος δούλευε.
Είναι λοιπόν για τους λόγους αυτούς που η φωνή του έχει μία ξεχωριστή βαρύτητα. Και στο άρθρο του στην «ΝΥΤ» δεν μιλά ως Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός. Μιλά ως ένας Αμερικανός πατριώτης. Και αυτά που λέει αξίζουν της ιδιαίτερης προσοχής μας:
«Πριν από ένα χρόνο» γράφει μεταξύ των άλλων, «ένας βίαιος όχλος, καθοδηγούμενος από αδίστακτους πολιτικούς, εισέβαλε στο Καπιτώλιο και σχεδόν κατάφερε να αποτρέψει τη δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας. Και οι τέσσερις πρώην Πρόεδροι καταδικάσαμε τις ενέργειές τους και επιβεβαιώσαμε τη νομιμότητα των εκλογών του 2020. Ακολούθησε μια σύντομη ελπίδα ότι η εξέγερση θα συγκλονίσει το Εθνος για να αντιμετωπίσει την τοξική πόλωση που απειλεί τη δημοκρατία μας», γράφει ο κ. Κάρτερ.
Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, οι υποστηρικτές του ψεύδους, ότι οι εκλογές είχαν κλαπεί, έχουν κυριεύσει ένα πολιτικό κόμμα και τροφοδοτήσει τη δυσπιστία στα εκλογικά μας συστήματα. Αυτές οι δυνάμεις ασκούν δύναμη και επιρροή μέσω της αδυσώπητης παραπληροφόρησης, η οποία συνεχίζει να στρέφει τους Αμερικανούς εναντίον των Αμερικανών.
Και συνεχίζει: «Το σπουδαίο Εθνος μας πλησιάζει τώρα στο χείλος μιας διευρυνόμενης αβύσσου. Χωρίς άμεση δράση, διατρέχουμε πραγματικό κίνδυνο εμφύλιων συγκρούσεων και απώλειας της πολύτιμης δημοκρατίας μας. Οι Αμερικανοί πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές και να συνεργαστούν πριν να είναι πολύ αργά».

…Πριν είναι πολύ αργά!!!

SHARE
RELATED POSTS
Η ανοσία Αγέλης και η Πανούκλα στο Λονδίνο, του Νίκου Βασιλειάδη
Τι είναι η Ευρώπη; Ποιος την κυβερνάει;, της Αθηνάς Αντωνιάδου
Μπολσονάρου: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο χρηματοδότησε εμπρησμούς στον Αμαζόνιο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.