Πόρτα στην Πολιτική

Η ΝΔ δεν ψήφισε τη Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του ΣτΕ, αλλά τη θέλει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Spread the love

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, δεν είχε ψηφιστεί από τη ΝΔ ως πρόεδρος του ΣτΕ, ωστόσο το κόμμα τη θέλει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το παράδοξο αυτό έχει ως εξής…

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέροντας στο διάγγελμά του το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, η οποία είχε διατελέσει -μεταξύ άλλων- πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στις αναφορές περί της θητείας της ως προεδρεύουσα του ΣτΕ, τονίζεται ότι είχε ψηφιστεί ομοφώνως από τα 22 μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, το 2018.

Κι εδώ είναι που προκύπτει θέμα περί ομόφωνης επιλογής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έλαβε 16 από τις 22 διαθέσιμες ψήφους, υποστηριζόμενη από την τότε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με 13, λαμβάνοντας επίσης άλλες 3 ψήφους. Οι τρεις υπόλοιπες ψήφοι μπορεί να προήλθαν από τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, ή του Ποταμιού, ωστόσο ο Νικήτας Κακλαμάνης εκπρόσωπος της ΝΔ, ανέφερε πως, παρότι η ψηφοφορία είναι μυστική, θα στηρίξει τον αντίπαλο της κ. Σακελλαροπούλου, Αθανάσιο Ράντο.

Άρα, βάσει των παραπάνω, τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι, πρώτον ότι η κυρία Σακελλαροπούλου δεν ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων, παρά τα όσα έγιναν αργότερα γνωστά περί ομοφωνίας, ενώ παράλληλα, γίνεται αντιληπτό ότι -με βάση τους ισχυρισμούς Κακλαμάνη- η ΝΔ δεν είχε στηρίξει το φθινόπωρο του 2018 την κ. Σακελλαροπούλου για την προεδρία του ΣτΕ, αλλά τον Ιανουάριο του 2020 την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: Documento

SHARE
RELATED POSTS
Ποιοι χρεοκόπησαν τη ΔΕΗ; Θα απαντήσει μια εξεταστική;, του Γιάννη Σιδέρη
Κε Καμπουράκη, αγνοείτε ακόμη και τα βασικά για το λιμενικό ταμείο- Απάντηση από τον πλέον αρμόδιο στον υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου Α.Καμπουράκη
SOS, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.