Υγεία

Η διατροφή βοηθά στη θεραπεία της ουρολοίμωξης;, του Δρ Σπύρου Γκούβαλη

Spread the love

Ο Δρ Σπύρος Γκούβαλης είναι χειρουργός-ουρολόγος, εξειδικευμένος στις νεότερες τεχνικές της ουρολογικής χειρουργικής και διαγνωστικές μεθόδους. Είναι συνεργάτης του Νοσοκομείου “ΥΓΕΙΑ” Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής, “ΥΓΕΙΑ”, Τιράνων, αντιπρόεδρος της μη κερδοσκoπικής εταιρίας ΑΚΟΣ, που αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο, διοργανώνει συντεταγμένα δράσεις για ογκολογικούς ασθενείς και αποθεραπευμένους αλλά και διενεργεί πανελλαδικές έρευνες, που αφορούν σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας.

 

Αναμφίβολα ναι. Βέβαια, πρέπει να ακολουθείτε και τη θεραπευτική αγωγή που σας έχει δοθεί από τον θεράποντα ιατρό.

Για καλύτερα αποτελέσματα:

Άφθονο νερό. Ακόμα κι αν δεν διψάτε γιατί συμβάλει στην εξάλειψη των βακτηρίων. Άρα λειτουργεί θεραπευτικά αλλά και προληπτικά.

Καφεΐνη και αλκοόλ. Ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη, οπότε κατά τη διάρκεια της θεραπείας καλό είναι να τα αποφεύγετε.

Βατόμουρα και μύρτιλλα. Εμποδίζουν την εγκατάσταση βακτηρίων στην ουροδόχο κύστη. Συμβάλουν στη θεραπεία αλλά και στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων.

Πικάντικα φαγητά. Και αυτά ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη.

Προβιοτικά. Γιαούρτι, κεφίρ και τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, περιέχουν “καλά” βακτήρια και καταπολεμούν τα «κακά» βακτήρια που προκαλούν τις ουρολοιμώξεις.

Όξινα τρόφιμα. Αποτελούν νόμισμα με δύο όψεις. Πορτοκάλια, λεμόνια και γκρέιπφρουτ, μπορούν να ερεθίσουν την  ουροδόχο κύστη, άρα τα αποφεύγουμε κατά τη θεραπεία. Ωστόσο, τα φρούτα με βιταμίνη C συμβάλουν στην αποτροπή των λοιμώξεων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών λοιμώξεων, μαζί με το σπανάκι και τις πράσινες πιπεριές.

SHARE
RELATED POSTS
Ψυχιατρική: “Εγκλήματα” σε καιρό ειρήνης, του Δρ Αναστάσιου Πλατή
ΓΕΣ & ΑΚΟΣ στη Θεσσαλονίκη για τον καρκίνο: Όταν η Τέχνη θεραπεύει, η θεραπεία γίνεται Τέχνη!
Οι παιδικές ασθένειες στα θρανία…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.