Υγεία

Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος, του Dr Αντώνη Α. Θεοδωρίδη

Spread the love

Ο Dr Αντώνης Α Θεοδωρίδης είναιΔιευθυντής Ορθοπαιδικός και Τραυματολόγος,Ειδικός στα Γόνατα και στις Αθλητικές Κακώσεις,Ειδικευθείς και Μετεκπαιδευθείς στο Ηνωμένο Βασίλειο,Imperial College, London

Η αρθρίτιδα είναι η φθορά και ρήξη του χόνδρου μιας άρθρωσης. Η φυσιολογική λεία επιφάνεια του αρθρικού χόνδρου γίνεται τραχιά, χάνει τις προστατευτικές της ιδιότητες και σε προχωρημένα στάδια εκτίθεται το υποκείμενο οστό. Η άρθρωση του γόνατος είναι μεταξύ των μηριαίου οστού από πάνω, της κνήμης από κάτω και της επιγονατίδας μπροστά και της τροχιλίας από πίσω.

Η ολική αρθροπλαστική (αντικατάσταση) του γόνατος περιλαμβάνει την αφαίρεση λεπτού στρώματος της αρθριτικής (φθαρμένης) αρθρικής επιφάνειας του μηριαίου και της κνήμης και την αντικατάστασή του με μέταλλο το οποίο καθηλώνεται στη θέση του με ειδικό οστικό τσιμέντο. Μεταξύ των δύο μεταλλικών επιφανειών τοποθετείται ένα πλαστικό ένθετο (πολυαιθυλένιο).

Ασθενείς που θα ωφεληθούν από μια ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι αυτοί που έχουνε σοβαρή και εκτεταμένη αρθρίτιδα στο γόνατο που τους προκαλεί πόνο στο περπάτημα, στις σκάλες ακόμα και όταν κοιμούνται τη νύχτα και περιορίζει τις καθημερινές δραστηριότητες.

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος έχει εξαιρετικά αποτελέσματα του και είναι η πιο συχνή αντικατάσταση μιας άρθρωσης στο σώμα. 90% των ασθενών που υποβάλλονται σε ολική αρθροπλαστική γόνατος αναφέρουν άριστα αποτελέσματα με σημαντική βελτίωση στη λειτουργία και απώλεια πόνου. 95% των ολικών αρθροπλαστικών γόνατος λειτουργούν καλά μετά από 10 χρόνια και 80-85% εξακολουθούν να λειτουργούν καλά μετά από 20 χρόνια.

Μπορείτε να ενημερωθείτε περισσότερο για την ολική αρθροπλαστική γόνατος, την διαγνωστική διερεύνηση, ενδείξεις, προσδοκίες, κίνδυνοι και επιπλοκές, και πως μπορούν να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι στο παρακάτω link.

Ολική αρθροπλαστική γόνατος

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/oliki-arthroplastiki-gonatos

Μόνοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/arthroplastiki-gonatos-monodiamerismatiki

Αρθροπλαστική της Επιγονατιδομηριαίας Άρθρωσης

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/arthroplastiki-epigonatidomiriaias-arthrosis

Διαταραχές ευθυγράμμισης κάτω άκρου

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/diataraches-efthygrammisis-kato-akron

Οστεοτομίες γύρο από το γόνατο

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/osteotomia-efthygrammisis-gonatos

 

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι  on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

SHARE
RELATED POSTS
Hμερίδα Ψυχο-Ογκολογίας σήμερα από την “ΠΑΝΑΚΕΙΑ” ανοιχτή στο κοινό στο Rodos Palace
Νηστεία: Μύθοι και αλήθειες, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Στην παραλία με καλή διάθεση!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.