Το σχόλιο της ημέρας

Η δημοσκόπηση της Alco, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Πάνος Μπιτσαξής

• Την παρακολούθησα χτες στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Μαζί με τα σχόλια και τα συμπεράσματα του υπευθύνου της εταιρείας και του Αλέξη Παπαχελά. Σήμερα διαβάζω διάφορες εικασίες, μάλλον βάσιμες, για το πώς «διαβάζει» την δημοσκόπηση η κυβέρνηση και γιατί αυτό σχετίζεται με τις διαφαινόμενες αποφάσεις της.

Διαφωνώ εντελώς με όλα τα συμπεράσματα και τα σχόλια τους ,παρά την αναμφισβήτητη εμπειρία των καλών αυτών αναλυτών.

• Κατά τη γνώμη μου το συμπέρασμα είναι το εξής

Το πολιτικό σύστημα, εν όλω, αδυνατεί να κατανοήσει πόσο ευμετάβολο και πόσο επικίνδυνο είδος είναι ο Έλλην ψηφοφόρος όταν χάνει την εμπιστοσύνη του προς τους πάντες. Ιδίως όταν αισθανθεί απόγνωση και ψυχολογία εγκατάλειψης του στο έλεος της τυχαιότητας. Στο έδαφος αυτό φύεται πάσα τρέλα και πάσα παράνοια. Εκεί φυτρώνει η ανεξήγητη «ανορθοδοξια» των επιλογών. Το έχουμε άλλωστε δει με την κρίση.

•Μια έμπειρη ανάλυση τάσεων το δείχνει και τώρα να προκύπτει όπως το φρούτο στην πρώιμη καρπόδεση. Όταν αυτό καταγραφεί καθαρά, σε δημοσκοπικό επίπεδο, θα είναι αργά. Είναι όπως ο ιός. Διαδίδεται τώρα και καταγράφεται 15 μέρες αργότερα. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι οι ερωτήσεις που έγιναν. Είναι το δίλημμα μεταξύ αποτελεσματικότητας και πολιτικής τρέχα γύρευε. σε ότι αφορά την κυβέρνηση και η έλλειψη πειθούς σε ότι αφορά την αντιπολίτευση.

• Τι άλλο μπορεί να σημαίνει,  σοφοί μου αναλυτές , το εύρημα «η κυβέρνηση χάνει αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζουν τίποτα.». Τι άλλο σημαίνει ότι κατάλληλο πρωθυπουργό θεωρώ τον «κανένα» σε ένα διακριτό πλέον ρεύμα απαντήσεων. Πού πάνε όλοι αυτοί;

• Πάνε εκεί που πήγανε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012. Εκεί που πάει η τρέλα αν την αφήσεις αβοήθητη. Στα όρη.

SHARE
RELATED POSTS
Μήνυμα από τον Αϊστάϊν!!!
Για την ΑΥΓΗ, του Κωστή Α. Μακρή
Ρούλα Βασιλοπούλου
Circuit στην ψωροκώσταινα, της Ρούλας Βασιλοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.