Ανοιχτή πόρτα

Η «ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη» κάποιων Δικαστών, του Κωστή Α.Μακρή

Κωστής Α.Μακρής (συγγραφέας-γραφίστας)

Κωστής Μακρής


Δεν είχα ποτέ μου ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και δεν είμαι σε θέση να έχω ή να προβάλω έγκυρη άποψη επί του θέματος.

Νομίζω όμως ότι ούτε κάποιος άνδρας δικαστής ―στις ΗΠΑ ή αλλού― είχε ή έχει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Παρόλα αυτά, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ φέρεται να ετοιμάζεται να ακυρώσει την ιστορική απόφαση του 1973, με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στην άμβλωση, σύμφωνα με προσχέδιο γνωμοδότησης που διέρρευσε το Politico. Κι αυτό εμένα μου φαίνεται σαν μια πραγματικά «ανεπιθύμητη νομοθετική εγκυμοσύνη». Κυρίως επειδή από τους οκτώ (8) δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ οι έξι (6) είναι άνδρες και, επομένως, κατά τεκμήριο ανίκανοι να έχουν βιωματική σχέση με μια εγκυμοσύνη, επιθυμητή ή ανεπιθύμητη.

Τα γράφω και τα λέω αυτά όχι επειδή γνωρίζω σε βάθος τα «πώς», τα «γιατί» και τα «αν» που σχετίζονται με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τις μύριες όσες παραμέτρους που μπορεί να υπάρχουν σε μια τέτοια κατάσταση αλλά ακριβώς επειδή νομίζω ότι ένας άντρας Δικαστής είναι εξίσου αναρμόδιος να κρίνει επ’ αυτού και για το δικαίωμα χιλιάδων ή και εκατομμυρίων γυναικών (σε βάθος χρόνου) να διαχειρίζονται κατά την βούλησή τους μια ―ιατρικά, συναισθηματικά, κοινωνικά ή όπως αλλιώς κρίνουν οι ίδιες― ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Όπως επίσης κρίνω αναρμόδιο έναν λύκο, ένα λιοντάρι ή μια ύαινα να με συμβουλεύσουν σε θέματα χορτοφαγίας ή να νομοθετήσουν επ’ αυτών. Χωρίς να εγείρω ηθικό ζήτημα για το πώς τρέφονται αυτοί οι συγκάτοικοί μου στον πλανήτη.

Οπότε, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο ―αν όχι αδύνατον― για οποιονδήποτε Δικαστή, Νομοθέτη, Καφενόβιο, Σύζυγο, Εραστή, Δραστήριο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα άντρα, όχι μόνο να έχει βιωματική άποψη επί του θέματος αλλά και επάρκεια να κρίνει και να νομοθετεί για λογαριασμό πολλών γυναικών που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι μπορεί να σημαίνει, πώς μπορεί να προκύψει και τι συνέπειες μπορεί να έχει για την ζωή μιας γυναίκας μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Σχετικό άρθρο


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Μερικές φορές, οι βόμβες σκάνε στα χέρια μας, του Κώστα Αρβανίτη
Πολάκης εν δράσει χωρίς κυβερνητική αντίδραση; Μα όπου να’ναι έρχεται η σειρά σου, της Τζίνας Δαβιλά
Πέντε χρόνια απο την κωλοτούμπα του “Grexit” – 5 years from the “Grexit” referendum*, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.