Πόρτα στην Πολιτική

Η ακροδεξιά του Μητσοτάκη αλλοιώνει τη Δημοκρατία, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη, για τα σημερινά ρατσιστικά σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη:

Πριν από λίγες μέρες, συμμετέχοντας σε τηλεοπτική συζήτηση μεγάλου καναλιού, άκουσα τοπικό δημοσιογράφο από νησί να αφήνει ξεκάθαρη αιχμή περί πληθυσμιακής «αλλοίωσης» αναφερόμενος σε στοιχεία γεννήσεων μόνιμων κατοίκων και προσφύγων. Το κλίμα της ημέρας και ο ειρμός της συζήτησης στο στούντιο δεν μου επέτρεψαν να απαντήσω.

Έκανα λάθος. Ο λόγος αυτός, που μισεί ανθρώπους και τους θεωρεί κίνδυνο, όχι για κάτι που έκαναν αλλά γι’ αυτό που είναι, είναι ένας λόγος διχαστικός, ένας λόγος μισανθρωπικός, ένας λόγος ρατσιστικός και ακροδεξιός και δεν υπάρχει καμία ακατάλληλη στιγμή να σταθείς απέναντί του.

Από σήμερα, ο λόγος αυτός είναι και κυβερνητικός λόγος. Τα ακροδεξιά φληναφήματα περί αλλοίωσης δεν ακούστηκαν από κάποιον περιθωριακό γραφιά, κάποια ανερμάτιστη «ντουντούκα» του διαδικτύου, αλλά από κορυφαίο υπουργό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αποδεικνύοντας, φυσικά, ότι η ρητορική περί «Ελλήνων Όρμπαν», περί «Ακροδεξιάς της Κανονικότητας» και ό,τι άλλο έχουμε πει και υποστηρίξει όλο αυτόν τον καιρό και φάνηκε ίσως σε κάποιους «ακραίο», είναι η πραγματικότητα.

Ο Υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης και Αντιπρόεδρος του Κυβερνώντος Κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν δίστασε μάλιστα να ξεστομίσει το μισανθρωπικό του παραλήρημα την ώρα της μετάδοσης της τραγικής είδησης του ναυαγίου στους Παξούς, ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ απανθρωπιάς.

Όπως μέχρι τώρα ήμασταν, έτσι είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι σε κάθε μορφής ρατσιστικό λόγο, πολύ περισσότερο από κυβερνητικά χείλη.

Μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, προκειμένου να μην αφήσουμε τον Μητσοτάκη και την Ορμπανική Ακροδεξιά του να κάνουν την Ελλάδα των Αγώνων και της Δημοκρατίας, Ουγγαρία του Νότου.

Ο φασισμός, ο ρατσισμός, η μισανθρωπιά τους ΔΕΝ θα περάσουν.

Καβάλα – 11 Ιανουαρίου 2020

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Κοτζιά- Σταϊνμάγιερ για γερμανικές αποζημιώσεις και Μνημόνιο
ΠΣΓΔΜ (Πρώην Σύνταγμα της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας), του Γιώργου Σαράφογλου
Γεωργιάδης και Μπογδάνος: πολιτικοί μισάνθρωποι, περιφερόμενοι με ανοχή Μητσοτάκη…, της Ωραιοζήλης Δαβιλά-Δαμασκηνού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.