Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ζουν ανάμεσά μας, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

«Η περιέργεια σκότωσε την γάτα». Ποιος άραγε το σκέφτηκε αυτό και μας το κόλλησε; Αμερικανιά καραμπινάτη, σίγουρα και εμένα πάντα μου φέρνει στο μυαλό μιά κεραμιδόγατα με χωμένο το κεφάλι σε μια μηχανή του γκαζόν, σε ένα κόφτη ζαμπόν, στην εξάτμιση μιάς νταλίκας… Καημένη γατούλα.

Και μετά σκέφτομαι ανθρώπους. Ανθρώπους που δεν είναι καθόλου ¨γάτες¨, που είναι μάλλον το αντίθετο μιάς πανέξυπνης χαριτωμένης γάτας. Ανθρώπους που έχουν μάθει, Κύριος είδε από πού, να είναι ένα τσικ κομματάκι πιό περίεργοι από τον μέσο όρο. Ανεξήγητα αδιάκριτοι, αθεράπευτα κουτσομπόληδες και ναι, ζουν ανάμεσά μας!!
Σας τρόμαξα; Συγγνώμη, δεν το ήθελα. Αν και το να σε τρομάζουν τέτοιοι άνθρωποι έχει να κάνει με την δόση χιούμορ που έχει ο καθένας μας για να μπορέσει να ανταποκριθεί σωστά σε ερωτήσεις του τύπου: «Και πόσα χρήματα βγάζεις τον μήνα; Γιατί δεν παντρεύτηκες ακόμα; Γιατί δεν έκανες παιδί, γιατί έχεις ένα μόνο, πότε θα κάνεις τρίτο, πώς τα βγάζετε πέρα; Δουλεύει ο γαμπρός σου, ο αδερφός σου, ο πατέρας σου, πού, πόσο καιρό, πόσα δίνετε για ενοίκιο, πότε θα πάτε διακοπές, πού θα πάτε διακοπές, με ποιους θα πάτε διακοπές, τι ψηφίζεις, τι ψηφίζει ο άντρας σου, γιατί χώρισες, γιατί χώρισε η ξαδέρφη σου, τι θα κάνει το παιδί σου μετά τις σπουδές του, γιατί δεν αλλάζετε αυτοκίνητο, γιατί αλλάξατε αυτοκίνητο, πόσα κιλά είσαι, γιατί δεν μπορείς να αδυνατίσεις, γιατί αδυνάτισες τόσο…» Αυτή η λίστα δεν έχει τέλος. ΠΑΝΤΑ μα πάντα ένα θέμα δικό σου θα τους απασχολεί και θα τους κάνει να χαμογελούν σατανικά κάθε φορά που σε ρωτάνε κάτι, οτιδήποτε, από ειλικρινές ενδιαφέρον πάντα.
Κι όλα αυτά από κάποιον που τον έχεις συναντήσει… δέκα φορές στην ζωή σου; Άντε κι άλλες δέκα όταν ήσουνα μωρό και φυσικά δεν το θυμάσαι αλλά αυτοί σε θυμούνται!

Γιατί οι ερωτήσεις ειλικρινούς ενδιαφέροντος ξεχωρίζουν…και αφήστε που οι άνθρωποι που σε νοιάζονται πραγματικά είναι κι αυτοί που ρωτάνε τα λιγότερα. Κι όταν ρωτάνε είναι γιατί εσύ τους έδωσες το πράσινο φως και ξέρεις πως θα χαρούν στην χαρά σου και θα λυπηθούν στην λύπη σου. Αληθινά και όχι για να ικανοποιήσουν την κενότητά τους.

Η σωστή και έξυπνη απάντηση σε μιά τέτοια αδιάκριτη ερώτηση είναι να ρωτήσεις γιατί. Γιατί ρωτάτε καλή μου κυρία; Τί σας ενδιαφέρει εσάς καλέ μου κύριε το οικονομικό πρόγραμμα του δικού μου σπιτιού, η οικογενειακή μου κατάσταση, ο επαγγελματικός μου προσδιορισμός;

Αλλά κανείς δεν έχει τολμήσει ποτέ να απαντήσει με τέτοιον τρόπο γιατί παραδόξως κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί αγένεια εκ μέρους της αδιάκριτης ή του αδιάκριτου, που σε έφερε εξ αρχής στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να σπας το κεφάλι σου για να απαντήσεις σε κάτι που δεν θα έπρεπε καν να έχει ειπωθεί!

Αδιακρισία – Αγένεια…συνήθως 1-0.
Μην σκάτε, μην τρομάζετε και προπαντός μην μου στεναχωριέστε. Ζουν ανάμεσά μας και θα ζουν ανάμεσά μας μέχρι να παγώσει η κόλαση…να γίνουν γρανίτες φράουλα και να ησυχάσουμε. Αλλά μέχρι τότε δοκιμάστε το ¨γιατί;¨
Γιατί; Γιατί μπορείτε…

Καλό διακριτικό καλοκαίρι να έχουμε…κι ας βρέχει .
Τουλάχιστον βρέχει διακριτικά.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Χαράλαμπος Κόκκινος: Οι υποψήφιοι με την παράταξη “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”
Στγος Μιχαήλ Κωσταράκος: πέρας θητείας του ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ-Το μήνυμά του στα social media
Πράσινη Ανατολή; – A Green Sunrise?, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.