Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ

Ευχές επί Θύραις, του Νίκου Σταθόπουλου

Spread the love

Λογότυπο: Κωστής Α.Μακρής

 

Ετήσια συνδρομή: 150 ευρώ Paradise SPA & GYM 

(εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας) Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump . Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

Στον καιρό του ποιητή, έφτιαχνες την Ελλάδα με μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Από τότε, πολλά αμπέλια χέρσεψαν, πολλές ελιές ξυλεύτηκαν, πολλές τράτες χαλάστηκαν για την επιδότηση. Τα καράβια των Ελλήνων χτίζονται στην Άπω Ανατολή, όχι στο Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα. Τα ραδιόφωνα παίζουν τ’ αμερικάνικα, η τηλεόραση πουλάει σαμπουάν για αστραφτερά μαλλιά χωρίς πιτυρίδα ανάμεσα σε σειρές όλο εγκλήματα, οι πιτσιρικάδες γράφουν γκρίνγκλις, στα χωράφια δουλεύουν Ασιάτες κι Αλβανοί, το φέισμπουκ αντικατέστησε την κουβέντα.

Πάνε πια 30 χρόνια, δηλαδή μια ολόκληρη γενιά, που στις δημοσκοπήσεις  κοιτάνε το λάϊφστάϊλ, όχι τα τυπικά δημογραφικά, για να καταλάβουν τη συμπεριφορά των διάφορων ομάδων του πληθυσμού.

Εκτός από τον Ήλιο, τη Γλώσσα και την Εφορία, λίγα είναι τα κοινά που μοιραζόμαστε πλέον οι Έλληνες. Υπάρχουν πολλές, ανόμοιες Ελλάδες στην επικράτεια. Λίγες είναι πια οι κοινές σταθερές του βίου των συνελλήνων, σε έναν κόσμο που αλλάζει. Λίγες – και κοιτάνε σ’ ένα παρελθόν ρομαντικά εξιδανικευμένο.

Λίγες, αλλά πολύτιμες.

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τα Χριστούγεννα, η 25η Μαρτίου, τι άλλο είναι, αν όχι κάποια σταθερά σημεία σ’ έναν κόσμο που στροβιλίζεται με βοή και κυλάει ακάθεκτος με ορμή προς το άγνωστο αύριο. Στο μεγάλο ποτάμι του κόσμου, που μας παρασύρει με το ρεύμα του, τις δίνες και τους καταρράκτες του, η βαρκούλα μας από τέτοια κρατιέται σώα και μας κουβαλάει όλους μαζί.  Διπλό μπράβο στην iΠόρτα, που τα προβάλλει όλα αυτά και μένει μακρυά από κάθε δογματισμό για την σημασία τους.

Η iΠόρτα είναι πέρασμα. Αφήνεις έναν χώρο και εισέρχεσαι σ’ έναν άλλο. Ο αναγνώστης βγαίνει από το οικείο, δικό του περιβάλλον και μπαίνει στο πολυποίκιλο περιβάλλον των άλλων. Τι θα βρει εκεί, δεν γνωρίζει. Ας επιφυλάσσει γι’ αυτόν η Πόρτα πάντα ωραίες εκπλήξεις, χρήσιμα δεδομένα, αφορμές για έξυπνες σκέψεις και όμορφες πράξεις. Νά ‘ναι καλά σύμπασα η iPorta (team and care), που φιλόξενα και άγρυπνα φυλάει το πέρασμα που έφτιαξε, την Πόρτα (της/μας), να είναι πάντα ανοιχτή για όλους.

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

SHARE
RELATED POSTS
Για το Φως που λέει τ’όνομά του, για τον τόπο που αγάπησε περισσότερο από την οικογένειά του, του Γιώργου Χατζηδιάκου
Ελλάδα, τα παιδιά σου, του Ηλία Καραβόλια
Γνωριμία με νέα κρασιά-δείτε πού και πότε, του Στράτου Καραγαβριηλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.