Το σχόλιο της ημέρας

Ευαγγελία Ράβδου: ένα “διαμάντι” στα σκουπίδια της Ερμού, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

“Διαμάντια στα σκουπίδια”. (Αν  τύχει και στον υπόνομο).

Εντιμότητα υποδειγματική και σπάνια.

Αξιοπρέπεια εγγενής.

Καθαρότητα και διαύγεια μυαλού. Παρ’όλο που εργάζεται στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων εξαφανίζοντας σκουπίδια.

Στον «αστερισμό» του κορονοϊου που ζυγίζουμε τον φόβο μας και μετράμε πληγές, η κυρία Ευαγγελία Ράβδου, υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων το τελευταίο εξάμηνο και προηγούμενα σε αντίστοιχη θέση στην περιοχή της Ν.Σμύρνης, δίνει απλόχερα και με ταπεινότητα μαθήματα εντιμότητας,  αξιοπρέπειας, ελπίδας, γενναιότητας, ήθους. Μα κυρίως αυτοσεβασμού και εντιμότητας προς τον ίδιο της τον εαυτό.

Το μεγαλείο του ήθους της γυναίκας μετά τη δεκαετή  κρίση της Ελλάδας και με μισθό σκάρτο του χιλιάρικου το να παραδώσει 19.000 ευρώ που βρήκε στην Ερμού  εν μέσω απουσίας πλήθους, είναι πράξη απείρως ισχυρότερη από κάθε άλλη περίπτωση. Διότι είναι αποτέλεσμα ακεραιότητας χαρακτήρα και όχι υποψίας ότι κάποιο μάτι την είδε.

Μου ήρθε στο νου το τραγούδι του Διονύση Τσακνή. Οι  στίχοι  είναι της Μαριανίνας Κριεζή.

Τελικά η ζωή πάντα θα μας εκπλήσσει. Ευχάριστα ή δυσάρεστα.  Η  κυρία Ευαγγελία είναι ό,τι λέει το όνομά της. Αν οι περισσότεροι φροντίζαμε αυτό το  «ευ» να συνοδεύει τα περισσότερα ρήματα ή επιρρήματα που χρησιμοποιούμε θα ήμασταν όλοι ανθρωπινότεροι . Θα ζωγραφίζαμε  τον κόσμο με τα χρώματα που μας αρέσουν. Με τους ανθρώπους που κοιτούν ψηλά γιατί εκεί ανήκουν. Μέχρι να γίνει αυτό, ας πορευόμαστε με τις πολύτιμες εξαιρέσεις που μας κάνουν υπερήφανους και που  επιβεβαιώνουν τον θλιβερό μας κανόνα.

ΥΓ: Τέτοιες πράξεις πρέπει  να γίνονται πρωτοσέλιδα για ημέρες. Αλλά δεν… η κυρία Ευαγγελία είναι μια απλή υπάλληλος Καθαριότητας. Η σαχλή μας τηλεόραση θέλει περσόνες, γένους αρσενικού και θηλυκού._

24 Απριλίου 2020

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Κακός σύμβουλος η θρασύτητα του Πούτιν, του Αντώνη Η.Διαματάρη
Το σχόλιο της ημέρας: το μενού των Κινέζων και ο Ηλίας Μαμαλάκης, του Πάνου Μπιτσαξή
Giannis Sideris
ΣΥΡΙΖΑ: Η …στρίγγλα που έγινε αρνάκι, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.