Πόρτα στην Ιστορία

Ερώτηση για τη λειτουργία Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου

Spread the love

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 Δωδ/σου ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση των εργαζομένων του προγράμματος κοινωφελής εργασίας του ΟΑΕΔ των κέντρων κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παραβρέθηκε στην συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/10 στο Εργατικό Κέντρο με τα μέλη Ηλίας Κοδέλλας,Ιωάννη Βογιατζή και Αθανάσιο Μπαράκα.

Στο χαιρετισμό του ο υπεύθυνος επικοινωνίας Αθανάσιος Μπαράκας τόνισε ότι η κίνηση τους αναδεικνύει τις ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό των προνοιακών δομών για τον λόγο αυτόν κατατέθηκε σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό.Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα για την μόνιμη στελέχωση των δομών για να προχωρήσουμε ως χώρα προγράμματα αποϊδρυματοποίησης κάτι που εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζεται από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρακάτω σας επισυνάπτουμε την σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό από την βουλευτή του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη.

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας στην παραμεθόριο και σε ακριτικά νησιά

Στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας στην παραμεθόριο και στα ακριτικά νησιά παρέχονται νοσηλευτικές υπηρεσίες και μάλιστα εξειδικευμένες σε ευάλωτες και αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο προγραμμάτων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Υπάρχει, όμως, πολύ μεγάλη κοινωνική ανασφάλεια στους εργαζόμενους στις δομές αυτές, καθώς και προβλήματα ως προς τη στέγαση και την υγειονομική περίθαλψη. Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας είναι υποστελεχωμένα με αποτέλεσμα ελλείψεις στην ανταπόκριση στις ανάγκες των περιθαλπόμενων.

Ερωτάται ο κ.  Υπουργός:

Τι μέτρα θα ληφθούν για την προστασία των εργαζομένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας στην παραμεθόριο και σε ακριτικά νησιά από φαινόμενα εκμετάλλευσης και για να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι απέναντι σε προβλήματα στέγασης και υγειονομικής περίθαλψης;

Πώς θα δοθούν ουσιαστικά κίνητρα για εργασία στην παραμεθόριο;

Είναι δυνατή η ανανέωση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς και Μη Εργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) ή η μονιμοποίηση του επιστημονικού προσωπικού από προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ., προκειμένου να αποφευχθεί η υποστελέχωση των Μονάδων Πρόνοιας και η διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ κοινωνικών επιστημόνων και περιθαλπόμενων; Είναι δυνατή η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα νοσηλευτών;

Η ερωτώσα βουλευτής

Μαρία Απατζίδη

 

SHARE
RELATED POSTS
“Το οπλοστάσιο της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη”, του Άγγελου Σπάρταλη
Η υπογραφή του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια – 12 Νοεμβρίου 1830
D-Day, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.