Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

ΕΡΤ: Χρήμα υπάρχει. Το δικό μας…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Με την φόρα που έχει πάρει η ΕΡΤ (υπακούοντας βεβαίως στις επιθυμίες – εντολές της κεντρικής εξουσίας), πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα ενεργοποιήσει ξανά το ταμείο της προκειμένου να χρηματοδοτήσει νέους επαίτες του ομαδικού αθλητισμού. Που σημαίνει πως ήδη έχει ανοίξει η όρεξη σε ‘αγέλες’ παραγόντων, οι οποίοι περιμένουν πως και πως προκειμένου να επιβιώσουν κάνοντας  δημόσιες σχέσεις με ξένα κεφάλαια. Από μια άποψη το να θέλει η διοίκηση των ομάδων Β’ Εθνικής ποδοσφαίρου επιχορήγηση για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα, έχει κάποια λογική. Πως δηλαδή προσφέρεις δεκάδες εκατομμύρια στην πρώτη κατηγορία και μάλιστα με διετές συμβόλαιο και όχι σε τα μας; Και επειδή πάντα υπάρχουν καιροσκόποι και κολαούζοι όταν ‘μυρίζει μπαγιόκο’, νάτος από κοντά και ο…ΕΣΑΚΕ, δηλαδή φορέας του  επαγγελματικού  πρωταθλήματος μπάσκετ με την παλάμη ανοιχτή και με στιλ «ό,τι έχετε ευχαρίστηση».

Η στήλη από την πρώτη στιγμή που ο υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης κάμφθηκε και δέχτηκε να δοθεί κρατικό χρήμα (μέσω της ΕΡΤ) στις επτά ‘ορφανές’ ΠΑΕ, είχε επισημάνει πως σίγουρα θ’ ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα απαιτήσουν χρήμα και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι! Ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες κανένα  φορολογούμενο (πλην των άρρωστων και φανατικών οπαδών) δεν πείθουν, ήδη φιγουράρουν στους αγωνιστικούς χώρους και στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, βασανίζοντας τους τηλεθεατές, και δεν υπερβάλω. Αν παρακολουθήσατε το Σαββατόβραδο την αναμέτρηση Ατρομήτου – Ξάνθης από το σχεδόν άδειο γήπεδο του Περιστερίου θα αντιληφθείτε το πρόβλημα. Διότι, αν αυτό το άνευρο και ανιαρό παιγνίδι (που έληξε χωρίς γκολ) αποτελεί την βιτρίνα του κρατικού μας τηλεοπτικού φορέα, στην καλύτερη ζώνη προγράμματος, τότε δικαίως θα γυρίσετε το κουμπί, ακόμα και αν στο ‘διπλανό’ κανάλι προβάλλονται ‘Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαϊμη’, ή επαναλήψεις της εκπομπής ‘Στην υγειά μας ρε παιδιά’, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ να προβάλλεται – οι δύο σε κονσέρβα- από τρεις σταθμούς!!

Αναρωτιέμαι, πόσους Παιδικούς Σταθμούς θα είχε χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση και θα είχε παραχωρήσει στους Δήμους, με τα χρήματα που θα σπαταλήσει ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ του τηλεοπτικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να μη θεωρούνταν αρκετά για την υπερβολική ζήτηση από παιδιά φτωχών γονέων που έμειναν εκτός προγράμματος, όμως θα έδιναν μια μικρή γεύση κοινωνικής ευαισθησίας (αντί υποταγής σε ανθρώπους οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να λογοδοτούν στην οικονομική δικαιοσύνη, ως μεγαλομέτοχοι ανωνύμων εταιριών, που δεν έχουν δώσει –εδώ και δεκαετίες- μισό ευρώ μέρισμα στους μετόχους).

Κατά τα άλλα, ο υποψήφιος –όπως επιμένουν τα αθλητικά έντυπα- Ασιάτης με το παράξενο όνομα Παϊρότζ Πιενγκμποσάντ (7 φωνήεντα και 13 σύμφωνα, για να μη μπερδευόμαστε) παρακολούθησε τον αγώνα των πιτσιρικάδων του Παναθηναϊκού με την Λαμία και μάλλον ικανοποιήθηκε. Το αν θα βάλει περισσότερα από δέκα εκ. για την σημαντικότερη ομάδα της Αθήνας (όσο κόστισε στην Αρσεναλ το ‘ένα πόδι’ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου!) δεν μπορεί να προβλεφθεί. Επενδυτής (θεωρείται ότι) είναι – όχι κορόϊδο! Αλλωστε, αν ο Ταϋλανδός αγοραστής του πακέτου μετοχών του Γιάννη Αλαφούζου ήταν κουβαρντάς, δεν θα άφηνε κοτζάμ Παναθηναϊκό, με τελικό στο Κύπελλο Πρωταθλητριών κλπ. να ζητιανεύει τα ολίγα χρήματα της ΕΡΤ προκειμένου να ενταχθεί στο πρωτάθλημα!

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μια (πρωτότυπη;) ευχή για το 2019, του Κωστή Α. Μακρή
Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη: όχι άλλο Χρυσή Αυγή!
1557482_10151909930297844_2092844726_n.jpg
Διαβατήριο η φτώχεια και πατρίδα η τάξη, του Μανώλη Δημελλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.