Το σχόλιο της ημέρας

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. 45 μάστοροι και 60 μαθητάδες, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Πάνος Μπιτσαξής

• Στο πόλεμο και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις η κυβέρνηση δίνει την πολιτική εντολή. Δεν ανακατεύεται με το τρόπο διεξαγωγής της μάχης ή της επιχείρησης. Ορίζει μόνο τα όρια της. Από κει και πέρα αναλαμβάνει το θέμα ο ΑΓΕΕΘΑ. Αυτός και μόνο έχει το γενικό πρόσταγμα και όλη την ευθύνη. Πλαισιώνεται από τους επικεφαλής των όπλων, συμβουλεύεται όποιον νομίζει, αλλά κανείς δεν διανοείται να παρακούσει της διαταγές του.

• Η μάχη κατά της επιδημίας είναι μια μορφή πολέμου. Πρέπει και αυτή να έχει έναν στο τιμόνι. Η πλαισίωση του είναι θέμα δικό του. Μπορεί να αντλήσει γνώση και γνώμη από όποιον νομίζει. Η απόφαση όμως και η ευθύνη πρέπει να είναι δική του. Οι μάχες δεν δίνονται με πλειοψηφίες και μειοψηφίες που προσπαθούν να συγκεράσουν αντιτιθέμενες απόψεις σαν να είναι Κοινοβούλιο. Προκύπτει μια κακόηχη Βαβέλ. Η μάχη έτσι είναι πολύ πιθανόν να χαθεί γι’  αυτό και μόνο το λόγο. Αυτό δυστυχώς ζούμε τις τελευταίες μέρες.

Πρόκειται για αστοχία διαχείρισης του κινδύνου. Ο φόβος του τρίτου κύματος της απόγνωσης σπρώχνει τη κυβέρνηση να κρύβει πολιτικές αποφάσεις πίσω από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Να την έχει ως άλλοθι. Δεν το χρειάζεται αυτό. Έχει κάθε δικαίωμα να παίρνει και δικές της πολιτικές αποφάσεις, να αναλαμβάνει την ευθύνη τους και να εξηγεί τους λόγους. Δεν υπάρχει ούτε ένας εχέφρων άνθρωπος να μην κατανοήσει ότι μπορούν να γίνουν και λάθη.

• Η Βαβέλ, όμως, δημιουργεί σύγχυση. Τόσο στους πολίτες όσο και κυρίως σε έναν ικανό και επαρκή εκτελεστικό βραχίονα. Την πολιτική προστασία.

• Τιμώ και σέβομαι τη γνώμη, τη γνώση και τη προσφορά όλων των επιστημόνων. Πρέπει όμως να τηρηθούν οι οιονεί κανόνες εμπλοκής. Να οριστεί από την κυβέρνηση ένας από τους άξιους γιατρούς μας οπλισμένος με το καθήκον της γενικής ευθύνης  και δυο τρεις να τον πλαισιώνουν. Το ποιες επιτροπές και άτομα ή φορείς θα συμβουλεύεται είναι δικό του θέμα. Αλλοιώς «ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν». Είναι το μεγάλο δίδαγμα του γεφυριού της Άρτας.

SHARE
RELATED POSTS
1,40 το εισιτήριο;, του Κωστή Α. Μακρή
Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται; Πού το είδατε αυτό γραμμένο;, του Πάνου Μπιτσαξή
Κίνημα κατά των αντιεμβολιαστών;, της Ωραιοζήλης Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.